Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 2.000 δολ «βλέπει» τον χρυσό η Deutsche Bank τους επόμενους μήνες

tags :
Στα 2.000 δολ «βλέπει» τον χρυσό η Deutsche Bank τους επόμενους μήνες
Νέο υψηλό ρεκόρ αναμένεται να καταγράψει ο χρυσός, σημειώνοντας ραγδαία άνοδο έως και 30%, σύμφωνα με τη Deutsche Bank, καθώς οι επενδυτές επιδιώκουν να προστατεύσουν τα κέρδη τους από την οικονομική αβεβαιότητα που επικρατεί.
Ο χρυσός ενδέχεται να αγγίξει ακόμα και τα 2.000 δολάρια ανά ουγγιά μέσα στους επόμενους οκτώ μήνες, εκτιμά ο Hal Lehr, αξιωματούχος της Deutsche Bank. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «διατηρώ την αισιοδοξία μου για τον χρυσό, παρά τα τρέχοντα επίπεδα στα οποία κυμαίνεται».
Οι μεγάλοι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των George Soros και John Paulson, επένδυσαν στο χρυσό, εν μέσω της κυρίαρχης κρίσης χρέους στην Ευρώπη, της οικονομικής κρίσης στις ΗΠΑ και της πολιτικοκοινωνικών αναταραχών στη Μέση Ανατολή.
Ο χρυσός κατέγραψε άνοδο για τρίτη διαδοχική ημέρα σήμερα στη Νέα Υόρκη, με οδηγό την αβεβαιότητα των επενδυτών για την οικονομική κρίση στην ευρωζώνη, ωθώντας τη ζήτηση για τα πολύτιμα μέταλλα.  
Υπενθυμίζεται ότι το ρεκόρ για τον χρυσό αυτό το μήνα άγγιξε τα 1.577,57 δολάρια ανά ουγγιά, ποσό κατά έξι φορές πάνω από τον Αύγουστο του 1999.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης