Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Zυμώσεις για πρόσθετες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας - Στο στόχαστρο τα παράγωγα - Πιθανό μπλόκο εισόδου για τον Ρώσο υπ. Άμυνας

tags :
ΕΕ: Zυμώσεις για πρόσθετες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας - Στο στόχαστρο τα παράγωγα - Πιθανό μπλόκο εισόδου για τον Ρώσο υπ. Άμυνας
Οι κυβερνήσεις της ΕΕ αναμένεται ότι θα έχουν αποφασίσει για τη μορφή και το εύρος των κυρώσεων έως την Παρασκευή
Πυρετώδεις διαβουλεύσεις λαμβάνουν χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναφορικά με το ενδεχόμενο επιβολής πρόσθετων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο να διευρύνει την απαγόρευση δανεισμού και άντλησης κεφαλαίων από την Ευρώπη, σε όλες ανεξαιρέτως τις δημόσιες επιχειρήσεις της Ρωσίας, όχι μόνο στις τράπεζες.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται στο στόχαστρο των κυρώσεων να μπει και η αγορά των derivatives (παράγωγα), ήτοι να απαγορευθούν οι αγορές ρωσικών παραγώγων.
Επίσης, στις κυρώσεις της η ΕΕ ενδεχομένως να συμπεριλάβει και την επιβολή απαγόρευσης στον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου να εισέρχεται στην ΕΕ.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να προετοιμάσει το τελικό σχέδιο για τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας έως αύριο Τετάρτη. Οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ΕΕ αναμένεται ότι θα έχουν αποφασίσει για τη μορφή και το εύρος των κυρώσεων έως την Παρασκευή.
Η Ρωσία επίσης ενδέχεται να αντιμετωπίσει εμπάργκο από την ΕΕ σε ό,τι αφορά πολιτιστικές, οικονομικές και αθλητικές εκδηλώσεις.
Το ενδεχόμενο να αποκλειστεί η Ρωσία από το σύστημα συναλλαγών της SWIFT (Παγκόσμια Εταιρεία Διατραπεζικών Χρηματοπιστωτικών Τηλεπικοινωνιών), δεν εξετάστηκε διότι το μέτρο αυτό κρίθηκε προς το παρόν υπερβολικό.
Σημειώνεται ότι η Ρωσία έχει διαμηνύσει ότι σε περίπτωση που της επιβληθούν νέες κυρώσεις θα υπάρξει άμεση απάντησή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης