Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Παραιτήθηκε σύσσωμη η κυβέρνηση – Το απόγευμα το νέο κυβερνητικό σχήμα

Ιαπωνία: Παραιτήθηκε σύσσωμη η κυβέρνηση – Το απόγευμα το νέο κυβερνητικό σχήμα
Πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε να αλλάζει 11 υπουργούς
Παραιτήθηκε σύσσωμη η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, έπειτα από σχετικό αίτημα του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, σε έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Πρόκειται για μια τυπική επίσημη διαδικασία, ώστε να υπάρξει ανακατάταξη του υπουργικού συμβουλίου της χώρας.
Το νέο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να ανακοινωθεί το απόγευμα, με τις πληροφορίες να θέλουν τον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε να προχωρά στην αντικατάσταση 11 υπουργών, μεταξύ των οποίων τους υπουργούς Αμύνης, Δικαιοσύνης και Οικονομικών.
Στο νέο κυβερνητικό σχήμα εκτιμάται ότι θα συμμετέχουν τουλάχιστον πέντε γυναίκες, καθώς ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε θέλει να προωθήσει τον ρόλο των γυναικών στην πολιτική και οικονομική ζωή της Ιαπωνίας.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιtar Tass, στη θέση τους αναμένεται να παραμείνουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Τάρο Άσο, ο υπουργός Εξωτερικών, ο υπουργός Παιδείας, ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου και ο υπουργός Οικονομικής Ανασυγκρότησης.
Σημειώνεται ότι το υπουργικό συμβούλιο που αποχωρεί ήταν το μακροβιότερο στην ιστορία της Ιαπωνίας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Από τον σχηματισμό του τον Δεκέμβριο του 2012 και μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε ανασχηματισμός, κάτι που θεωρείται μη σύνηθες για την Ιαπωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης