Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Το ΝΑΤΟ θα εγγυηθεί την εθνική κυριαρχία των χωρών της Βαλτικής - Θα τηρηθούν οι συνθήκες που έχουν υπογραφεί με τη Ρωσία

Merkel: Το ΝΑΤΟ θα εγγυηθεί την εθνική κυριαρχία των χωρών της Βαλτικής - Θα τηρηθούν οι συνθήκες που έχουν υπογραφεί με τη Ρωσία
Σημείωσε όμως ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να βελτιώσει τις δυνατότητες γρήγορης αντίδρασής του στην περιοχή
Η θωράκιση της εθνικής κυριαρχίας των χωρών της Βαλτικής θα βρεθεί στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί αύριο και μεθαύριο στην Ουαλία, σύμφωνα με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, An. Merkel.
«Θεωρείται σίγουρο ότι θα εγγυηθεί (το ΝΑΤΟ) την εθνική κυριαρχία των χωρών της Βαλτικής» είπε η Merkel στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της Μιανμάρ, Τέιν Σέιν.
Ωστόσο τόνισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρξουν αλλαγές στις συνθήκες που έχουν υπογραφεί με τη Ρωσία.
Σύμφωνα με την καγκελάριο, όλα τα μέτρα που θα αποφασιστούν από τους ηγέτες στη σύνοδο αυτή θα συνάδουν με τις συνθήκες που έχουν υπογραφεί μεταξύ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και της Μόσχας.
Σημείωσε όμως ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να βελτιώσει τις δυνατότητες γρήγορης αντίδρασής του στην περιοχή.
«Θα πρέπει να εκπληρώσουμε τις επιθυμίες αυτών των χωρών και ο χρόνος αντίδρασης των πολλών μηνών πραγματικά δεν βοηθά» προς αυτήν την κατεύθυνση, συμπλήρωσε.
Η Merkel ρωτήθηκε επίσης για την πρόταση της Αυστραλίας να εξαιρεθεί ο Ρώσος πρόεδρος V. Putin από την προσεχή σύνοδο της G20 στο Μπρίσμπαν. Απάντησε ότι θα συζητήσει το θέμα όταν θα συναντηθεί με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Τόνι Άμποτ, όμως δεν διευκρίνισε το πότε θα γίνει αυτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης