Τελευταία Νέα
Διεθνή

"Αγοράστε χρυσό" συστήνει η HSBC

tags :
Παρά τη σημαντική πτώση που έχει καταγράψει ο χρυσός τις τελευταίες εβδομάδες, η HSBC συστήνει στους πελάτες της να εκμεταλλευθούν τις απώλειες που καταγράφει το πολύτιμο μέταλλο ως ευκαιρίες αγοράς.
Επικαλούμενος τις ελπίδες ότι οι ανησυχίες απέναντι στη χαλαρή νομισματική και δημοσιονομική πολιτική θα αναζωπυρώσουν τη ζήτηση για το χρυσό, ο James Steel, αναλυτής της HSBC στη Νέα Υόρκη, συστήνει την αγορά χρυσού, καθώς ο ίδιος θέτει τη βραχυπρόθεσμη τιμή στόχο για το πολύτιμο μέταλλο στα 1.525 δολάρια ανά ουγγιά.
«Οι τιμές του χρυσού έχουν υποχωρήσει από τα επίπεδα ρεκόρ. Ωστόσο, θα υποστηριχθούν από την ανησυχία των επενδυτών για την παγκόσμια οικονομία, τους γεωπολιτικούς κινδύνους, τις υψηλές τιμές των commodities, τις χαλαρές νομισματικές πολιτικές και την δημοσιονομική ασωτία», αναφέρει ο Steel σε ανακοίνωσή του. Και πρόσθεσε, πως «η μέτρια ζήτηση για τα κοσμήματα έχουν απελευθερώσει τα πολύτιμα μέταλλα για τον τομέα των επενδύσεων».
Σημειώνεται εδώ, ότι ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες τις έχει καταγράψει το ασήμι, ο Steel αφήνει τον πήχη χαμηλά σε αντίθεση με την άνοδο που προβλέπει για τον χρυσό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης