Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρά κέρδη για τις ευρωαγορές - Άνοδος +1,26% για τον γερμανικό DAX

Ισχυρά κέρδη για τις ευρωαγορές - Άνοδος +1,26% για τον γερμανικό DAX
Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε άνοδο +0,66% στις 345 μονάδες
Με ισχυρά κέρδη τερμάτισαν σήμερα, Τετάρτη, τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να επιδοκιμάζουν την προσπάθεια επίτευξης εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.
 Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε άνοδο +0,65% στις 6.873 μονάδες και ο γερμανικός DAX +1,26% στις 9.626 μονάδες.
 Ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε +1% στις 4.422 μονάδες.
Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε άνοδο +0,66% στις 345 μονάδες.
Υπενθυμίζεται ότι αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό Πρόεδρο, ο V. Putin επιβεβαίωσε την ύπαρξη σχεδίου για την Ανατολική Ουκρανία, καλώντας το Κίεβο να αποσύρει τα στρατεύματα από τις νοτιοανατολικές περιοχές.
«Το Κίεβο πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματα από τις νοτιοανατολικές περιοχές της Ουκρανίας και οι αντάρτες να σταματήσουν την επίθεση» τόνισε χαρακτηριστικά, ο Ρώσος Πρόεδρος.
Ο V. Putin πρότεινε επίσης, την ανταλλαγή κρατουμένων, αλλά και τη διάνοιξη ανθρωπιστικής οδού προς την Ανατολική Ουκρανία.
Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας στις 53,1 μονάδες ανήλθε ο δείκτης υπηρεσιών PMI της Ευρωζώνης τον Αύγουστο, υφιστάμενος μικρή συρρίκνωση από τα υψηλά τριμήνου των 54,2 μονάδων, τον Ιούλιο.
Ο δείκτης παρέμεινε σε επίπεδα ανάπτυξης για 13 συνεχόμενο μήνα, ωστόσο κάτω από τις προσδοκέις των αναλυτών.
Οι οικονομικοί αναλυτές, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση, εκτιμούσαν ότι ο δείκτης θα ανερχόταν σε 53,5 μονάδες, ωστόσο διαψεύστηκαν επί τα χείρω.
Παράλληλα πτώση 0,4% καταγράφηκε στις λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις στη ζώνη του ευρώ υποχώρησαν κατά 0,4% σε μηνιαία βάση τον Ιούλιο, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης