Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Έτοιμη για μη συμβατικά μέτρα η κεντρική τράπεζα λόγω των κυρώσεων της Ε.Ε. - Στα 100 δισ. δολ. οι εκροές

Ρωσία: Έτοιμη για μη συμβατικά μέτρα η κεντρική τράπεζα λόγω των κυρώσεων της Ε.Ε. - Στα 100 δισ. δολ. οι εκροές
Την ίδια εκτίμηση έχει κάνει και το υπουργείο Οικονομικών, αναθεωρώντας την αρχική πρόβλεψή του
Έτοιμη για τη λήψη μη συμβατικών μέτρων, δηλώνει η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, εν αναμονή των νέων κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως δήλωσε η Ksenia Yudayeva, α΄αναπλ. διοικητής της κεντρικής τράπεζας, το ίδρυμα είναι έτοιμο να λάβει μη συμβατικά μέτρα, προκειμένου να αντισταθμίσει την αρνητική επίδραση από ενδεχόμενες νέες κυρώσεις της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας.
«Είμαστε έτοιμη για τη λήψη μέτρων», δήλωσε η αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας σε ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο, ωστόσο αρνήθηκε να αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες για τη φύση των μέτρων.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την επιβολή νέων, αυστηρότερων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, λόγω της εμπλοκής της στην ουκρανική κρίση.
Η Ksenia Yudayeva, δήλωσε ότι η καθαρή εκροή ιδιωτικών κεφαλαίων για το 2014 υπολογίζεται στο ποσό των 100 δισ. δολαρίων, ή οριακά χαμηλότερο.
Ειδικότερα, στα πλαίσια του ρωσικού τραπεζικού φόρουμ, ανέφερε πως «υπολογίζουμε ότι θα είναι ελαφρώς χαμηλότερα από 100 δισ. δολάρια, ή ίσως περίπου 100 δισ. δολάρια».
Νωρίτερα μέσα στο έτος η τράπεζα είχε προβλέψει ότι οι καθαρές εκροές ιδιωτικών κεφαλαίων του 2014 θα άγγιζαν τα 85 με 100 δισ. δολάρια, παρά τις γεωπολιτικές εξελίξεις
Σε αναθεώρηση επί τα βελτίω προέβη και το υπουργείο Οικονομικών, στα τέλη Αυγούστου, ανεβάζοντας την εκτίμησή του, από 90 δισ. δολάρια, σε 100 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης