Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφοδρή κριτική κατά της ΕΚΤ από το πρώην μέλος της, J. Stark - Με τις αγορές ABS μετατρέπεται σε bad bank - Αναλαμβάνει τεράστιους κινδύνους

tags :
Σφοδρή κριτική κατά της ΕΚΤ από το πρώην μέλος της, J. Stark - Με τις αγορές ABS μετατρέπεται σε bad bank - Αναλαμβάνει τεράστιους κινδύνους
Ο Stark παραιτήθηκε από την ΕΚΤ το 2011, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πολιτικές της...
Σφοδρή κριτική κατά της ΕΚΤ, με αφορμή τις αποφάσεις για τη χρήση νέων μη συμβατικών μέτρων - με αιχμή τις αγορές ABS και καλυμμένων ομολόγων - εξαπολύει ο J. Stark, πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ και πρώην μέλος του ΔΣ της.
"Η ΕΚΤ μετατρέπεται σε μια ευρωπαϊκή bad bank (κακή τράπεζα)", δεν διστάζει να υποστηρίξει ο Stark.
Ταυτόχρονα επισημαίνει πως τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια της ΕΚΤ δεν θα οδηγήσουν στην αύξηση του δανεισμού προς τις επιχειρήσεις στην Ευρωζώνη.
Yπενθυμίζεται εδώ πως ο Stark παραιτήθηκε από την ΕΚΤ το 2011, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πολιτικές της.
"Οι μειώσεις των επιτοκίων που ανακοινώθηκαν θα ήταν γελοίες, αν το ζήτημα δεν ήταν τόσο σοβαρό", τόνισε μεταξύ άλλων.
"Η ΕΚΤ αναλαμβάνει τεράστιους κινδύνους, με τις αγορές ABS μετατρέπεται σε μια ευρωπαϊκή κακή τράπεζα", υποστήριξε ο Stark σε άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η μείωση των επιτοκίων θα μπορούσε να θεωρηθεί μόνο μια κίνηση με συμβολικό χαρακτήρα.
Ο στόχος της μείωσης των επιτοκίων ήταν μάλλον μια στοχευμένη πτώση του ευρώ, τόνισε ο ίδιος, κάτι που είχαν απαιτήσει επανειλημμένα Γάλλοι και Ιταλοί πολιτικοί ηγέτες.
"Τα μηδενικά επιτόκια δεν θα οδηγήσουν στην αύξηση του δανεισμου, στην πραγματική οικονομία, ούτε κατά ένα ευρώ", σημείωσε επίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης