Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Έμμεσο «όχι» στην αγορά κρατικών ομολόγων - Η ΕΚΤ έχει χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία

Schaeuble (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Έμμεσο «όχι» στην αγορά κρατικών ομολόγων - Η ΕΚΤ έχει χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία
Προσήλωση στη σταθερότητα, σύστησε ο υπουργός Οικονομικών, Wolfang Schaeuble
Την αντίθεσή του στην αγορά κρατικών ομολόγων, επανέλαβε εμμέσως ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble, αναφερόμενος στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ο Schaeuble Τ, υποστηρίζοντας ότι η ΕΚΤ έχει κάνει χρήση όλων των διαθέσιμων εργαλείων. 
Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η νομισματική πολιτική έχει και τα όριά της.
Επίσης, ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας, Jens Weidmann, ψήφισε κατά του προγράμματος αγοράς καλυμμένων ομολόγων και ABS, κατά τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.
Όσον αφορά την πορεία της γερμανικής οικονομίας, ο Schaeuble προειδοοποίησε ότι πυκνώνουν τα σύννεφα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Schaeuble τόνισε ότι η «ατμομηχανή» της ευρωπαϊκής οικονομίας, πρέπει να συνεχίσει την πολιτική η οποία είναι προσανατολισμένη στη διατήρηση της σταθερότητας.
Στον απόηχο των δηλώσεων Schaeuble, εντείνονται οι πιέσεις στο ευρώ, το οποίο υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 14 μηνών (1,2860 δολ.)
Εν τω μεταξύ, όπως σημειώνει σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle, ο Ιούλιος ήταν μήνας ρεκόρ για τις γερμανικές εξαγωγές, οι οποίες για πρώτη φορά ξεπέρασαν μέσα σε ένα μόλις μήνα τα 101 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το δεύτερο τρίμηνο του 2014 η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,2%.
Οι ειδικοί το απέδωσαν στον ήπιο χειμώνα, την ουκρανική κρίση, τις κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ στην Ρωσία αλλά και τη γενικότερη ανησυχία για ενδεχόμενη στενότητα στην παροχή φυσικού αερίου και πετρελαίου.
Σε αυτά πρέπει να προστεθούν οι φόβοι των επενδυτών για αποπληθωρισμό στην ευρωζώνη, που συνεπάγεται ένα επικίνδυνο μείγμα συνεχούς πτώσης τιμών και περιορισμού της κατανάλωσης και των επενδύσεις.
Ο Γιοχάνες Μάιρ από την κεντρική τράπεζα της Βαυαρίας εκτιμά μιλώντας στην DW:
«Τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες εντάθηκε η ανησυχία, λόγω των γεωπολιτικών κινδύνων.
Όμως η είδηση για το ρεκόρ εξαγωγών του Ιουλίου ρίχνει φως σε ένα απαισιόδοξο σκηνικό.
Γεγονός πάντως είναι ότι η γερμανική οικονομία θα παρουσιάσει φέτος αναιμική ανάπτυξη.
Εκτός κι αν αποκλιμακωθεί η κρίση στην Ουκρανία, για παράδειγμα, οπότε θα ενισχυθεί η εσωτερική ζήτηση και με θετικό αντίκτυπο στην πορεία της οικονομίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης