Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάνει την αίγλη της σταδιακά η Goldman Sachs - Ένας στους δύο επενδυτές δεν την εμπιστεύεται

tags :
Χάνει την αίγλη της σταδιακά η Goldman Sachs - Ένας στους δύο επενδυτές δεν την εμπιστεύεται
Χάνει την αίγλη της σταδιακά η Goldman Sachs μεταξύ των επενδυτικών που εμπιστεύονται περισσότερο οι αγορές, καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ αναλυτών, επενδυτών και traders στις 9 και 10 Μαΐου το 54% εξ αυτών δεν έχει και την καλύτερη άποψη για την «κραταιά» GS.
Το ποσοστό των αρνητικών σχολίων για την GS είναι ακριβώς το μισό από αυτό που συγκεντρώνει η JPMorgan, για την οποία το 78% των ερωτηθέντων είναι θετικά διακείμενοι.
Υπενθυμίζεται ότι η GS έχει βρεθεί στο στόχαστρο της Κομισιόν σχετικά με το ρόλο της στην αγορά των συμβολαίων αντιστάθμισης κινδύνου (CDS). Η Κομισιόν ξεκίνησε δύο έρευνες για ενδεχόμενες μονοπωλιακές πρακτικές των επενδυτικών τραπεζών:
Στην πρώτη θα εξετασθεί αν τα στελέχη των επενδυτικών τραπεζών, μεταξύ των οποίων της Goldman Sachs, της Bank of America και της JP Morgan, συνέπραξαν ώστε, ενδεχομένως, να δώσουν λανθασμένες πληροφορίες στην Markit (πάροχος οικονομικών πληροφοριών).
Στη δεύτερη η Κομισιόν θα εξετάσει εάν η ICE Clear Europe (εταιρεία εκκαθάρισης συναλλαγών για παράγωγα) και εννέα από τις συγκεκριμένες συνεργάστηκαν με τρόπο που δεν επέτρεπε σε άλλες εταιρείες εκκαθάρισης συναλλαγών να μπουν στην αγορά και συνεπώς οι επενδυτές σε CDS δεν είχαν άλλη επιλογή για την εκκαθάριση των συναλλαγών τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης