Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντείνει τις πιέσεις το Βερολίνο - Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να τηρούν τους δημοσιονομικούς κανόνες - Αιχμές στη Γαλλία

Εντείνει τις πιέσεις το Βερολίνο - Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να τηρούν τους δημοσιονομικούς κανόνες - Αιχμές στη Γαλλία
Μεταρρυθμίσεις ζήτησε λίγο νωρίτερα η ίδια η Γερμανίδα Καγκελάριος Merk
Κορυφώνει τις πιέσεις προς πάσα ευρωπαϊκή κατεύθυνση το Βερολίνο, απαιτώντας από όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις να τηρούν τους δημοσιονομικούς κανόνες.
"Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να τηρούν τους κανόνες", διεμήνυσε, σε αυστηρό ύφος, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Marianne Kothe.
"Αναμένουμε όλες οι χώρες να τηρήσουν τους συμφωνηθέντες ευρωπαϊκούς κανόνες", πρόσθεσε η ίδια, ερωτηθείσα σχετικά με την ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας, M. Sapin, ότι η ανάταξη των γαλλικών δημοσιονομικών δεν θα επιτευχθεί πριν από το 2017, αντί του 2015 που είχε υποσχεθεί η Γαλλία στους εταίρους της στην ΕΕ.
Τη μεγαλύτερη απειλή για την ανάκαμψη της ευρωζώνης, εγείρει η υπαναχώρηση από την εφαρμογή των δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων εγείρει τη μεγαλύτερη προειδοποίησε νωρίτερα η ίδια η Καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel.
H Merkel χαρακτήρισε το σχέδιο προϋπολογισμού της Γερμανίας ως υπόδειγμα για το πώς μια χώρα μπορεί να απομακρυνθεί από την ανάπτυξη που χρηματοδοτείται με χρέος.
«Οφείλουμε να το αντιμετωπίζουμε με μεγάλη σοβαρότητα όταν η [Ευρωπαϊκή] Επιτροπή σωστά προειδοποιεί πως η αναστροφή σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την περαιτέρω ανάκαμψη», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας στη Bundestag, την ομοσπονδιακή κάτω Βουλή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του σώματος για να συζητηθεί ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους.
«Το να τηρούμε τις δεσμεύσεις τις οποίες κάνουμε εμείς οι ίδιοι στην Ευρώπη, ειδικά στην ευρωζώνη, πρέπει να γίνει το χαρακτηριστικό γνώρισμα της ευρωζώνης», επέμεινε η καγκελάριος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης