Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φουντώνει τη γαλλο-γερμανική κόντρα η τοποθέτηση του Γάλλου Moscovici στη θέση του Επιτρόπου Οικονομικών - Αντιδρά το Βερολίνο

Φουντώνει τη γαλλο-γερμανική κόντρα η τοποθέτηση του Γάλλου Moscovici στη θέση του Επιτρόπου Οικονομικών - Αντιδρά το Βερολίνο
Θα είναι ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε πως ο Moscovici θα διαχειριστεί το υπερβολικό έλλειμμα της Γαλλίας...
Την έντονη δυσαρέσκεια της Γερμανίας, της ισχυρότερης οικονομίας της ΕΕ, προκάλεσε η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας Pierre Moscovici στη νευραλγική θέση του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Κομισιόν.
Όπως αποκαλύπτει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, το Βερολίνο ξεκίνησε ήδη να ασκεί κριτική στην  επιλογή αυτή του νέου προέδρου της Κομισιόν, J. C. Juncker...
"Δεν θεωρώ πως η τοποθέτηση του Pierre Moscovici σε αυτό το νευραλγικό πόστο συνιστά μια σοφή απόφαση", δεν δίστασε να σχολιάσει ο Norbert Barthle, εκπρόσωπος της Γερμανίδας Καγκελαρίου, A. Merkel, αρμόδιος για θέμτα προϋπολογισμού.
"Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε πως ο Moscovici θα διαχειριστεί το υπερβολικό δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας".
"Η επιλογή του Juncker μπορεί να αυξήσει την ένταση στις γαλλο-γερμανικές σχέσεις", υποστηρίζει το Bloomberg, παρακολουθώντας στενά τις τελευταίες εξελίξεις.
"Είμαστε βέβαιοι πως η Γαλλία έχει γνώση των ευθυνών της", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γερμανικό υπουργελιο Οικονομικών.
Υπενθυμίζεται εδώ πως ο νυν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, M. Sapin, ανακοίνωσε πως το γαλλικό δημοσιονομικό έλλειμμα δεν θα μειωθεί στο ευρωπαϊκό όριο του 3% πριν το... 2017!

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης