Τελευταία Νέα
Διεθνή

Noyer (ΕΚΤ): Να αποδυναμωθεί περαιτέρω το ευρώ για να επιτευχθεί ο στόχος της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό

tags :
Noyer (ΕΚΤ): Να αποδυναμωθεί περαιτέρω το ευρώ για να επιτευχθεί ο στόχος της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό
Αναγκαίο για τη Γαλλία να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις
Την άποψη πως το ευρώ πρέπει να αποδυναμωθεί και άλλο προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος που έχει θέσει η ΕΚΤ για τον πληθωρισμό εξέφρασε ο Christian Noyer, διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.
Ο Noyer έχει κατά καιρούς υποστηρίξει ότι τάσσεται υπέρ μιας οριακής υποτίμησης του ευρώ, υπογραμμίζοντας πως το ισχυρό ευρώ συνιστά ανασταλτικό παράγοντα στην διαδικασία ενίσχυσης της οικονομικής δραστηριότητας ενώ παράλληλα έχει χαρακτηρίσει τον χαμηλό πληθωρισμό ως την κυριότερη πρόκληση για την Ευρωζώνη.
Σε σημερινές του δηλώσεις ο Noyer αναφέρθηκε και στην περίπτωση της Γαλλίας, ιδιαίτερα ύστερα από τα μηνύματα που στέλνει το Παρίσι πως δεν πρόκειται να τηρήσει το στόχο που έχει τεθεί για φέτος σχετικά με τη μείωση του ελλείμματος της.
Συγκεκριμένα, ο Noyer τονίζει ότι η Γαλλία πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, επισημαίνει ότι είναι απαραίτητο να μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες και υπογραμμίζει ότι χωρίς μεταρρυθμίσεις η ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας θα περιοριστεί κάτω του 1% του ΑΕΠ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης