Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες κυρώσεις της Ε.Ε. εναντίον της Ρωσίας – Τράπεζες και πετρελαϊκές εταιρείες στο «στόχαστρο» της Κομισιόν

Νέες κυρώσεις της Ε.Ε. εναντίον της Ρωσίας – Τράπεζες και πετρελαϊκές εταιρείες στο «στόχαστρο» της Κομισιόν
Από αύριο, Παρασκευή, η εφαρμογή των κυρώσεων - Ισχυρές πιέσεις στο Χρηματιστήριο της Μόσχας
Τη διεύρυνση των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κλιμακώνοντας τις πιέσεις προς τη ρωσική οικονομία.
Μετά από ένα μαραθώνιο διαβουλεύσεων, οι ηγέτες της Ε.Ε. συμφώνησαν στην επιβολή νέων κυρώσεων εναντίον της Μόσχας.
Το νέο «πακέτο» μέτρων θα τεθεί σε ισχύ από αύριο, Παρασκευή.
Μεταξύ των μέτρων ξεχωρίζει ο «αποκλεισμός» των πέντε μεγαλύτερων κρατικών τραπεζών της Ρωσίας από τις αγορές χρήματος της Ε.Ε.
Παράλληλα, εκτός των αγορών ομολόγων της Ε.Ε. μένουν και οι τρεις μεγαλύτερες ενεργειακές και πετρελαϊκές εταιρείες της  Ρωσίας.
Παρόμοια μέτρα λήφθηκαν και για τις τρεις μεγαλύτερες βιομηχανίες άμυνας της χώρας.
Επίσης, απαγορεύτηκε η παροχή υπηρεσιών για την εκμετάλλευση και παραγωγή πετρελαίου, γεγονός που συνεπάγεται την αναστολή του project για τα αρκτικά κοιτάσματα αργού.
Ακόμη, η Ε.Ε. έθεσε στο «κόκκινο» 24 αξιωματούχους, στους οποίος επέβαλε απαγόρευση εισόδου στις χώρες της Ε.Ε. και «πάγωμα» των περιουσιακών τους στοιχείων.
Συμπεριλαμβανομένων των σημερινών κυρώσεων, ο αριθμός των Ρώσων αξιωματούχων που πλήττονται από τα ευρωπαϊκά περιοριστικά μέτρα ανέρχονται στους 119.  
Σημειώνεται πως και οι ΗΠΑ αναμένεται να διευρύνουν τα μέτρα εναντίον της Ρωσίας.
Βέβαια, τόσο οι Βρυξέλλες όσο και η Ουάσιγκτον έχουν καταστήσει πιθανή την άρση των κυρώσεων, σε ενδεχόμενο τήρησης της εκεχειρίας στην Ανατολική Ουκρανία.
Πάντως, το Χρηματιστήριο της Μόσχας δέχεται ισχυρές πιέσεις, στον απόηχο των νέων κυρώσεων, καθώς ο δείκτης MICEX υποχωρεί στο -1,08% και τις 1.452,65 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης