Τελευταία Νέα
Διεθνή

Draghi: Έτοιμη για νέα δράση η ΕΚΤ, αν χρειαστεί - Μέσω των επενδύσεων θα μειωθεί η ανεργία και θα ενισχυθεί η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη

tags :
Draghi: Έτοιμη για νέα δράση η ΕΚΤ, αν χρειαστεί - Μέσω των επενδύσεων θα μειωθεί η ανεργία και θα ενισχυθεί η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη
To Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ είναι έτοιμο να λάβει πρόσθετη δράση, αν αυτό καταστεί αναγκαίο, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα των τιμών
Την ετοιμότητα της ΕΚΤ για τη λήψη νέων μέτρων επανέλαβε ο διοικητής της, Mario Draghi, μόλις μια εβδομάδα μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ για μειώσεις επιτοκίων και αγορές καλυμμένων ομολόγων και ABS.
"To Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ είναι έτοιμο να λάβει πρόσθετη δράση, αν αυτό καταστεί αναγκαίο, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα των τιμών" διεμήνυσε ο Draghi, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο στο Μιλάνο.
Όπως σημείωσε ο ισχυρός άντρας της ΕΚΤ, η Ευρωζώνη χρειάζεται επενδύσεις, προκειμένου να ανακάμψει ο πληθωρισμός, να μειωθεί η ανεργία και να σταθεροποιηθεί η ευρωπαϊκή οικονομία.
"Απαιτείται αποφασιστική και μεγάλη αύξηση των επενδύσεων στην Ευρωζώνη", εξήγησε ο Draghi, για να καταστήσει όμως σαφές πως η τόνωση των επενδύσεων θα έρθει μέσα από τον συνδυασμό της δημοσιονομικής πολιτικής, της νομισματικής πολιτικής και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
"Οι πολιτικές αυτές πρέπει να πάνε χέρι - χέρι για να δει ξανά η Ευρωζώνη επενδύσεις", υποστήριξε ο διοικητής της ΕΚΤ.
Ταυτόχρονα επεσήμανε πως πλέον η αύξηση των δημόσιων επενδύσεων θα πρέπει να αποτελεί τον κεντρικό πυρήνα της δημοσιονομικής πολιτικής.
Η υπονόμευση του επιχειρηματικού πνεύματος αποτελεί κόκκινη γραμμή για την Ευρωζώνη, δεν δίστασε να σημειώσει στη συνέχεια ο Draghi, χαρακτηρίζοντας θετική την αύξηση των δημόσιων επενδύσεων στις χώρες, όπου υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης