Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το 54% των ερωτηθέντων σε έρευνα δεν υπολήπτεται την Goldman Sachs

tags :
 Το 54% των ερωτηθέντων σε έρευνα  δεν υπολήπτεται την Goldman Sachs
Το 54% των ερωτηθέντων (traders, αναλυτές, επενδυτές) σε έρευνα του Bloomberg δήλωσε ότι δεν έχει και την καλύτερη των απόψεων για τη Goldman Sachs, το διπλάσιο δηλαδή από το ποσοστό της JP Morgan στην ίδια ερώτηση.
Και παρ’ όλο που η ιστορία έχει αποδείξει ότι όσο καλύτερη φήμη έχεις, τόσο περισσότεροι και η πελάτες σου, η Goldman Sachs φέρεται να είναι η εξαίρεση. Μάλιστα, πριν ένα μήνα έκθεση της Γερουσίας των ΗΠΑ είχε τονίσει ότι η Goldman παραπλανούσε του πελάτες της, και έτσι η τελευταία αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 550 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, το 78% των ερωτηθέντων στη ίδια δημοσκόπηση τόνισε πως, παρά τις κατηγορίες, δεν θα επηρεαστεί η κρίση τους για την τράπεζα, ή ακόμη και αν επηρεαστεί δεν θα διακόψουν μαζί της τις δραστηριότητες.
«Οι επενδυτές θα συνεχίσουν να βάζουν τα λεφτά τους σε ικανά ιδρύματα, ακόμη και αν έχουν άσχημο παρελθόν ή κακή φήμη», επισημαίνει ο Christian Contino, ο οποίος έλαβε μέρος στην έρευνα και, παράλληλα, εργάζεται ως σύμβουλος στο International Fund for Agricultural Development. Ο ίδιος προσθέτει ότι ο επικεφαλής της Goldman, Lloyd Blankfein, έχει κάνει καλή δουλειά και είναι αξιόπιστος. «Οι μέτοχοι μας, οι πελάτες μας, είναι πολύ υποστηρικτικοί», επεσήμανε ο ίδιος ο Blankfein.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης