Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μοοdy’s: Αρνητικό το outlook για τον τραπεζικό κλάδο στις ΗΠΑ

tags :
Μοοdy’s: Αρνητικό το outlook για τον τραπεζικό κλάδο στις ΗΠΑ
Παραμένει αρνητικό το outlook για τον τραπεζικό κλάδο στις ΗΠΑ, τόνισαν σε έκθεσή τους οι αναλυτές του διεθνούς οίκου αξιολόγησης, Moody’s, με τίτλο «Banking System Outlook: United States of America».
Με αυτό τον τρόπο υπογραμμίζει τους συνεχείς κινδύνους που αντιμετωπίζει το αμερικανικό οικονομικό περιβάλλον, τις αστάθειες στον τομέα των περιουσιακών και τα «τρωτά» στην κερδοφορία και την κεφαλαιοποίηση του χρηματοπιστωτικού τομέα.
«Παρά τις βελτιώσεις σε περιουσιακά και κεφαλαιακά θέματα, η ανεργία παραμένει υψηλή, με αρκετές πιέσεις στις τιμές κατοικίας, την κατανάλωση και τις επενδύσεις», τονίζει ο αντιπρόεδρος της Moody’s, Sean Jones.
Το αρνητικό outlook λαμβάνει υπ’ όψη του το χειρότερο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ θα χρειαστεί περαιτέρω κεφάλαιο, παρά τις «ποσοτικές χαλαρώσεις».
«Παρά το γεγονός ότι οι αμερικανικές τράπεζες και τα περιουσιακά τους παραμένουν αδύναμα, πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή θα βελτιωθεί η εικόνα, με το ετήσιο ΑΕΠ να αναμένεται να αυξηθεί 2,5-3,5% το 2011 και το 2012», επισημαίνει ο Jones. «Ένα τέτοιο περιβάλλον θα βοηθήσει τις τράπεζες να απορροφήσουν τα κατάλοιπα της κρίσης».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης