Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Κατασκευάζεται πύργος επιτήρησης στον Αμαζόνιο, για την κλιματική αλλαγή

Βραζιλία: Κατασκευάζεται πύργος επιτήρησης στον Αμαζόνιο, για την κλιματική αλλαγή
Στόχος των ερευνητών να απαντήσουν σε κάποια από τα μεγαλύτερα ερωτήματα σχετικά με το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής
Έναν πύργο επιτήρησης, ύψους 325 μέτρων, κατασκευάζεται στην Βραζιλία, στην καρδιά του Αμαζονίου, ως παρατηρητήριο της κλιματικής αλλαγής του τόπου.
Το παρατηρητήριο θα είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα όργανα για την καταγραφή και μέτρηση των αερίων του θερμοκηπίου, των σωματιδίων αεροζόλ και του καιρού σε ένα από τα μεγαλύτερα τροπικά δάση του πλανήτη.
Λόγω του ύψους του, ο πύργος θα καταστήσει δυνατό τη διερεύνηση της αλλοίωσης και της κίνησης μαζών του αέρα μέσα από το δάσος σε απόσταση αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων.
Σύμφωνα με το BBC, Βραζιλιάνοι και Γερμανοί επιστήμονες ελπίζουν ότι τα ερευνητικά στοιχεία θα ξεκλειδώσουν κάποια από τα ερωτήματα σχετικά με την κλιματική αλλαγή.
«Το σημείο μέτρησης είναι μακριά από την ανθρώπινη επιρροή, και ως εκ τούτου ιδανικό για τη διερεύνηση της δασικής περιοχής για τη χημεία και τη φυσική της ατμόσφαιρας», δήλωσε ο Jurgen Kesselmeier, ο συντονιστής του προγράμματος για την γερμανική πλευρά.
Η ζούγκλα του Αμαζονίου είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα οικοσυστήματα στον κόσμο, με μια ισχυρή επίδραση σχετικά με την πρόσληψη και την απελευθέρωση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.
«Ο πύργος θα μας βοηθήσει να απαντήσουμε αμέτρητα ερωτήματα που σχετίζονται με την παγκόσμια κλιματική αλλαγή», δήλωσε ο Paulo Artaxo, από το Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο και συντονιστής του έργου για τους Βραζιλιάνους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης