Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αβεβαιότητα «συγκράτησε» τη Wall Street

tags :
Η αβεβαιότητα «συγκράτησε» τη Wall Street
Με μικρά κέρδη έκλεισαν οι δείκτες στη Wall Street, εξαλείφοντας την τελευταία ώρα το μεγαλύτερο όγκο των κερδών που σημείωναν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Το ιδιαιτέρως θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στο μέτωπο των εξαγορών και των συγχωνεύσεων, δεν στάθηκε ικανό να ξεπεράσει την ανησυχία των επενδυτών σχετικά με τις εξελίξεις στην ευρωζώνη, και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να αποφεύγουν να λάβουν «μεγάλες» θέσεις πριν δοθεί κάποιο θετικό «σήμα».
Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,02% στις 10.406 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη ύψους 0,23% στις 1.118 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 0,32% στις 2.281 μονάδες.
Το πρόσωπο της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς σήμερα ήταν λίγο διαφορετικό από αυτό που απεικονίστηκε στους δείκτες, καθώς 10 από τους 12 κλάδους του δείκτη S&P 500 σημείωσαν κέρδη. Ωστόσο, ελλείψει μακροοικονομικών και εταιρικών αποτελεσμάτων, οι επενδυτές διατήρησαν στάση αναμονής απέναντι στα δρώμενα της ευρωζώνης, και ιδιαιτέρως της Ελλάδας.
Σημαντική παρουσία σήμερα είχε ο τραπεζικός κλάδος, καθώς οι αναλυτές της Rochdale Securities σύστησαν στους επενδυτές αγορές, αφού η δυναμική αναφορικά με τα κέρδη του κλάδου είναι καλύτερη από οποιαδήποτε άλλη περίοδο των τελευταίων δεκαετιών. Χαρακτηριστικά, ανέφεραν ότι τα αναμενόμενα κέρδη των επομένων ετών είναι κατά 300-500% υψηλότερα.
Στο +2% βρέθηκε η American Express, καθώς ο CEO της εταιρείας Kenneth Chenault, ανέφερε ότι η προοπτική του 2010 σχετικά με την κατανάλωση μέσω των πιστωτικών καρτών είναι ιδιαιτέρως θετική. Στο +1,74% βρέθηκε και η Morgan Stanley.
Η μετοχή της Qualcomm σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο στον δείκτη Standard & Poor’s 500, ήτοι 7,7%, καθώς «ευεργετική» στάθηκε η ανακοίνωση ότι σχεδιάζει να επαναγοράσει περίπου 3 δισ. δολάρια σε ίδιες μετοχές και να αυξήσει το μέρισμα της κατά 12%.
Το ενδιαφέρον των επενδυτών στράφηκε και στις αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς οι πωλήσεις της Ford Motor σημείωσαν άλμα 43,1% τον Φεβρουάριο (-0,16% η μετοχή), ενώ και η General Motors ανακοίνωσε αύξηση 11,5% των πωλήσεων της.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης