Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ε.Ε.: Υπό επανεξέταση εντός του μηνός οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας – Καθοριστική η πορεία του ειρηνευτικού σχεδίου στην Ουκρανία

Ε.Ε.: Υπό επανεξέταση εντός του μηνός οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας – Καθοριστική η πορεία του ειρηνευτικού σχεδίου στην Ουκρανία
Το νέο πακέτο κυρώσεων της Ε.Ε. τέθηκε εν ισχύι στις 12 Σεπτεμβρίου
Μέσα σε έναν μήνα θα επανεξεταστούν οι κυρώσεις της Ε.Ε. προς τη Ρωσία, με την πορεία του ειρηνευτικού σχεδίου στην Ουκρανία να αποτελεί καθοριστικής σημασίας παραγόντα σχετικά με την αναθεώρηση ή και ακύρωσή τους, σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, στο πρακτορείο Itar-Tass.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, μετά την ανακοίνωση ότι οι νέες κυρώσεις προς τη Μόσχα θα τεθούν εν ισχύι στις 12 Σεπτεμβρίου, σημείωσε ότι η Ε.Ε. μπορεί να ακυρώσει εν όλω ή εν μέρει τις κυρώσεις, κάτι που θα εξαρτηθεί από την κατάσταση στην Ουκρανία.
Μάλιστα, είχε προσθέσει ότι πριν το τέλος του μήνα θα υπάρξει επανεξέταση της εφαρμογής του ειρηνευτικού σχεδίου.
Ας σημειωθεί ότι η Ε.Ε. επέβαλε στις 12 Σεπτεμβρίου το νέο πακέτο κυρώσεων, που επικεντρώνεται εναντίον τριών κρατικών εταιρειών, των Gazpromneft, Transneft και Rosneft, στις οποίες απαγορεύει την πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίου της Ε.Ε. για περισσότερες από 30 ημέρες, αλλά και εναντίον των βιομηχανικών εταιρειών Uralvagonzavod και Oboronprom και της ναυπηγικής εταιρείας United Shipbuilding Corporation.
Πέραν των εταιρειών αυτών, στη «μαύρη λίστα» έχουν προστεθεί και 24 ονόματα αξιωματούχων, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 119.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης