Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυξήθηκε κατά 1% ο ρυθμός ανάπτυξης στη Γαλλία - Στο 1,5% το ΑΕΠ στη Γερμανία

Αυξήθηκε κατά 1% ο ρυθμός ανάπτυξης στη Γαλλία - Στο 1,5% το ΑΕΠ στη Γερμανία
Σε ποσοστό 1% αυξήθηκε το ΑΕΠ στη Γαλλία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από το δεύτερο τρίμηνο του 2006, σύμφωνα με την Γαλλική στατιστική υπηρεσία.
Τα τριμηνιαία έσοδα της Γαλλίας αυξήθηκαν σε σχέση με το 0,3% κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2010, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση της τάξης του 0,6%.
Η ισχυρή ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο προήλθε από ένα άλμα της τάξης του 3,7% της μεταποιητικής παραγωγής, που αποτελεί την μεγαλύτερη αύξηση για τουλάχιστον 30 έτη και λόγω της αύξησης στην παραγωγή των υπηρεσιών κατά 1,1%. Οι εισαγωγές, επίσης, αυξήθηκαν σε ποσοστό 2,7% ύστερα από μία πτώση 0,7% που κατέγραψαν το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ αύξηση 1,4% σημείωσαν και οι εξαγωγές.

Γερμανία: Στο 1,5% το ΑΕΠ το α' τρίμηνο του 2011


Σημαντική αύξηση 1,5% σημείωσε το ΑΕΠ της Γερμανίας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011, σε σχέση με το ρυθμό ανάπτυξης 0,4% που κατέγραψε το προηγούμενο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Στατιστικής της χώρας.
Σε ετήσια προσαρμοσμένη βάση το ΑΕΠ στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 4,9%, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση της τάξης του 4,5%.

Ισπανία: Αύξηση 0,3% στο ΑΕΠ το α' τρίμηνο του 2011

Κατά 0,3% αυξήθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης της Ισπανίας το πρώτο τρίμηνο του 2011, έναντι της αύξησης του 0,2% κατά το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία της χώρας.
Η αύξηση έρχεται σε αντίθεση με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ισπανίας και των οικονομολόγων που προέβλεπαν αύξηση 0,2%. Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ αυξήθηκε 0,8% σε σύγκριση με την αύξηση του 0,6% ένα χρόνο νωρίτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης