Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: «Φρενάρουν» κατανάλωση, επενδύσεις και απασχόληση το γ' τρίμηνο του 2014 προειδοποιεί η Κεντρική Τράπεζα

Ισπανία: «Φρενάρουν» κατανάλωση, επενδύσεις και απασχόληση το γ' τρίμηνο του 2014 προειδοποιεί η Κεντρική Τράπεζα
Τη δυναμική του τουριστικού κλάδου υπογραμμίζει η Banco de Espana
Σημάδια επιβράδυνσης παρουσιάζει η ισπανική οικονομία στο τρίτο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με έκθεση της κεντρικής τράπεζας της χώρας, Banco de Espana, η οποία σημειώνει ειδικότερα τη μείωση στην εσωτερική κατανάλωση, αλλά και στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.
«Τα τελευταία στοιχεία σχετικά με το γ' τρίμηνο του έτους καταδεικνύουν μειωμένη επέκταση της εσωτερικής κατανάλωσης», σημειώνει η κεντρική τράπεζα, η οποία προσθέτει ότι και η οικιακή κατανάλωση έχει χάσει δυναμική.
Όπως επισημαίνει, οι δείκτες γνώμης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων λιανικής τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ήταν σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά του δευτέρου τριμήνου του 2014.
Επίσης, μειωμένη δυναμική καταγράφεται και στις επενδύσεις, με την κεντρική τράπεζα να σημειώνει ότι οι πωλήσεις τεχνολογικού εξοπλισμού των μεγάλων εταιρειών υποχώρησαν σε ετήσια βάση τον Ιούλιο στο 5,6% έναντι του 7,4% του Ιουνίου.
Από την άλλη πλευρά, η Banco de Espana ξεχωρίζει τη δυναμική ανάπτυξη των εξαγωγών, αλλά και των εισαγωγών, αλλά και του τουριστικού κλάδου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σημειώνοντας τη σημαντική αύξηση στις αφίξεις ξένων τουριστών.
Όσον αφορά την απασχόληση, η Banco de Espana σημειώνει ότι στην αγορά εργασίας καταγράφεται μετριασμός στη δημιουργία θέσεων εργασίας τον Ιούλιο και τον Αύγουστο σε σχέση με τη δυναμική που καταγράφηκε το πρώτο ήμισυ του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης