Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποβαθμισμένο το βιοτικό επίπεδο για πάνω από το 65% των Αμερικανών πολιτών εξαιτίας της κρίσης

Υποβαθμισμένο το βιοτικό επίπεδο για πάνω από το 65% των Αμερικανών πολιτών εξαιτίας της κρίσης
Περίπου 30 εκατ. πολίτες έχασαν την εργασία τους, τα τελευταία πέντε χρόνια, με το 20% αυτών να παραμένει δίχως εργασία

Με την μακροχρόνια ανεργία στις ΗΠΑ να παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, παρά τις μειώσεις που υφίσταται ο δείκτης, η συζήτηση γύρω από το ζήτημα είναι οξυμένη, ενώ ο προβληματισμός έγκειται στο αν και κατά πόσο, το πρόβλημα θα μπορούσε να αμβλυνθεί μέσω μιας καλύτερης οικονομικής πολιτικής.
Σε αυτά τα πλαίσια μία νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Rutgers, σχετικά με την ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού στις ΗΠΑ, η οποία καταδεικνύει τις τραγικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης, έρχεται να ταράξει περαιτέρω τα νερά.
Ειδικότερα, το 20% του εργατικού δυναμικού της χώρας, ήτοι 30 εκατ. πολίτες, δήλωσαν στην εν λόγω έρευνα ότι απολύθηκαν, μέσα στην τελευταία πενταετία, αριθμός που προβληματίζει ιδιαίτερα.
Το να χάσει κάποιος τη δουλειά του δεν είναι απλώς ένα προσωρινό τροχοπέδη, αναφέρει η έρευνα, και έχει τα στοιχεία για να υποστηρίξει την πεποίθηση αυτή.
Το 46% όσων βρήκαν νέα δουλειά, μετά την απόλυσή τους, δήλωσε ότι λαμβάνουν μικρότερο μισθό από ότι προηγουμένως, ενώ το 21% δήλωσε ότι λαμβάνουν την ίδια αμοιβή.
Μόλις το 25%, όσων κατάφεραν να βρουν νέα θέση εργασίας, δήλωσαν ότι η νέα τους δουλεία είναι καλύτερη από αυτή που έχασαν.
Αλλά ακόμα και αυτοί που αμείβονται με χαμηλότερο μισθό είναι τυχεροί μπροστά στο 20% των απολυμένων της τελευταίας πενταετίας, που παραμένει άνεργο – περίπου δηλαδή 6 εκατ. πολίτες.
Γενικότερα, τα δύο τρίτα όλων των ερωτηθέντων, είτε έχασαν τη δουλειά τους, είτε παρέμειναν σε αυτή, υποστηρίζουν ότι το βιοτικό τους επίπεδο υποβαθμίστηκε μετά την οικονομική κρίση του 2008, ενώ πολλοί δήλωσαν ότι θα χρειαστεί να εργαστούν περισσότερο από ότι υπολόγιζαν για να βγουν στη σύνταξη.
Τέλος, η έρευνα συμπεραίνει ότι το πρόβλημα της ανεργίας δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένα κριτήρια, δηλαδή αφορά πολίτες όλων των ηλικιών, των εκπαιδευτικών βαθμίδων, αλλά και κάθε κοινωνικού και οικονομικού στάτους, ανεξαρτήτως τόπου κατοικίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης