Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισλαμικό Κράτος και Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης Biden (αντιπρ. ΗΠΑ) – Erdogan (πρόεδρος Τουρκίας)

Ισλαμικό Κράτος και Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης Biden (αντιπρ. ΗΠΑ) – Erdogan (πρόεδρος Τουρκίας)
Οι ΗΠΑ θα ζητήσουν από την Τουρκία να ξεκαθαρίσει τη στάση της απέναντι στους τζιχαντιστές
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνάντηση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Jo Baiden με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan στη Νέα Υόρκη καθώς στο επίκεντρο θα βρεθεί αφενός το Ισλαμικό Κράτος και αφετέρου το Κυπριακό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα ζητήσει από τον Erdogan να ξεκαθαρίσει τη στάση της Τουρκίας απέναντι στους τζιχαντιστές, και κυρίως το εάν θα συμμετάσχει στη διεθνή συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Παράλληλα ο Biden αναμένεται να ζητήσει από τον πρόεδρο της Τουρκίας να προχωρήσει σε συγκεκριμένα βήμα, υλοποιώντας τις υποσχέσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο επίλυσης του Κυπριακού ζητήματος.
Σημειώνεται πως κατά την χθεσινή του ομιλία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Erdogan δεν έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Κυπριακό, υπογραμμίζοντας μόνο πως η Τουρκία θα ήθελε να δει μια λύση στο πρόβλημα της Κύπρου.
Ωστόσο, υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός τόσο απέναντι στο Ισραήλ και στην Αίγυπτο για τις επιθέσεις στη Γάζα όσο και σε αυτούς που διαπράττουν εγκλήματα «στο όνομα του Ισλάμ».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης