Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Drian (υπ. Άμυνας Γαλλίας): Πιθανή η συμμετοχή της Γαλλίας στους βομβαρδισμούς κατά των τζιχαντιστών στη Συρία

tags :
Le Drian (υπ. Άμυνας Γαλλίας): Πιθανή η συμμετοχή της Γαλλίας στους βομβαρδισμούς κατά των τζιχαντιστών στη Συρία
Σήμερα η Γαλλία βομβαρδίζει θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο η Γαλλία να συμμετάσχει στους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ και των λοιπών συμμαχικών δυνάμεων κατά των θέσεων των τζιχαντιστών και στη Συρία άφησε ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Jean Yves Le Drian.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του RTL ο Le Drian και λίγο μετά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις από τον πρόεδρο Francois Hollande, υποστήριξε ότι είναι πιθανό να επεκταθεί η συμμετοχή της Γαλλίας και στους βομβαρδισμούς στη Συρία.
«Αυτή η προοπτική δεν υπάρχει σήμερα. Έχουμε ήδη αναλάβει μια σημαντική δουλειά στο Ιράκ και θα δούμε τις επόμενες ημέρες πως θα εξελιχθεί η κατάσταση» τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας.
Κληθείς μάλιστα να προσδιορίσει τι ακριβώς σημαίνει αυτή η πιθανότητα στο μέλλον, ο Le Drian υποστήριξε ότι το ενδεχόμενο αυτό υπάρχει στο τραπέζι.
Σημειώνεται πως μόλις χθες Αλγερινοί μαχητές, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, δημοσιοποίησαν βίντεο με τον αποκεφαλισμό ενός Γάλλου πολίτη.
Υπενθυμίζεται πως οι τζιχαντιστές έχουν καταλάβει σχεδόν το ένα τρίτο της έκτασης του Ιράκ καθώς και αρκετά εδάφη στη Συρία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης