Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ναυτικές» συνομιλίες μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας, εν μέσω εδαφικών διαφορών

«Ναυτικές» συνομιλίες μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας, εν μέσω εδαφικών διαφορών
Διήμερο συναντήσεων με θέμα την Ανατολική Θάλασσα της Κίνας, με τη συμμετοχή αξιωματούχων και των δύο χωρών

Συνομιλίες υψηλού επιπέδου μεταξύ της Κίνας και της Ιαπωνία για τα θαλάσσια ζητήματα, έλαβαν χώρα στην Κίνα το διήμερο 23-24 Σεπτεμβρίου.
Οι συνομιλίες είναι ιδιαίτερης σημασίας για τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, καθώς επιχειρούν να εξομαλύνουν την ένταση, που έχει δημιουργηθεί λόγω μιας εδαφικής διαφοράς.
Στις συναντήσεις παρευρέθησαν Κινέζοι αξιωματούχοι των υπουργείων Εξωτερικού και Άμυνας και Ιάπωνες αξιωματούχοι του Λιμενικού και του υπουργείου Άμυνας.
Ο Κινέζος πρόεδρος έχει δεσμευτεί να μετατρέψει τη Κίνα σε ναυτική δύναμη και να εκσυγχρονίσει την στρατιωτική της δυναμική, ενώ η χώρα βρίσκεται σε ανοιχτές εδαφικές διεκδικήσεις με πολλές γειτονικές χώρες.
Πρόκειται για τη δεύτερη επίσημη συνάντηση με αυτό το περιεχόμενο, ενώ η πρώτη είχε λάβει χώρα τον Μάιο του 2012.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι υπάρχει ανάγκη οι διμερείς συνομιλίες να εστιάσουν στη διαχείριση των κρίσεων, ενώ κατέληξαν σε μια συμφωνία επί της αρχής ότι πρέπει να τεθεί ξανά σε  ισχύ ο μηχανισμός θαλάσσιας επικοινωνίας, μεταξύ της Κίνας και της Ιαπωνίας.
Περαιτέρω συνομιλίες προγραμματίζονται να γίνουν στην Ιαπωνία, είτε από το τέλος του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του επόμενου έτους, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης