Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Πλήγμα από την κρίση σε Ρωσία, Ουκρανία – Yποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Οκτώβριο καταδεικνύει η έκθεση GfK

Γερμανία: Πλήγμα από την κρίση σε Ρωσία, Ουκρανία – Yποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Οκτώβριο καταδεικνύει η έκθεση GfK
Πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο 8,3 τον Οκτώβριο από 8,6 τον Σεπτέμβριο καταδεικνύει έρευνα του GfK
Πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, τη Γερμανία, για τον Οκτώβριο, καταδεικνύει έρευνα του GfK, που δημοσιεύθηκε σήμερα, Παρασκευή, ένδειξη ότι η κρίση σε Ρωσία, Ουκρανία και οπουδήποτε αλλού πλήττουν το κλίμα τόσο σε επίπεδο επιχειρήσεων όσο και νοικοκυριών.
Σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση του GfK η καταναλωτική εμπιστοσύνη φαίνεται να υποχωρεί στις 8,3 μονάδες τον Οκτώβριο από τις μη αναθεωρημένες 8,6 μονάδες τον Σεπτέμβριο, αν και όπως σημειώνει το GfK η εμπιστοσύνη παραμένει σε καλά επίπεδα.
Παρά κάποια πρόσφατα στοιχεία που καταδεικνύουν οικονομική αδυναμία, η ανεργία στη Γερμανία είναι κοντά σε ιστορικό χαμηλό, τα εισοδήματα αυξάνονται και το κόστος δανεισμού κινείται επίσης σε ιστορικά χαμηλά.
Σημειώνεται ότι οικονομολόγοι ανέμεναν για τον Οκτώβριο μικρότερη πτώση στις 8,5
μονάδες.
Πάντως, όπως επισημαίνεται στην έκθεση, τα πρώτα σημάδια αβεβαιότητας λόγω των ποικίλων διεθνών κρίσεων κάνουν την εμφάνισή τους μεταξύ των γερμανών καταναλωτών και προστίθεται ότι αν υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση των κρίσεων, η επιδείνωση στις γενικότερες συνθήκες στη Γερμανία δεν θα μπορεί να αποκλειστεί.
Σε αυτή την περίπτωση, σημειώνεται στην έκθεση, υπάρχει ο κίνδυνος η ιδιωτική κατανάλωση να μην μπορεί να εκπληρώσει τον ρόλο της ως πυλώνα - κλειδί για τη γερμανική οικονομία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης