Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Με τον γρηγορότερο ρυθμό από το 2009 αναπτύχθηκε η οικονομία το β' τρίμηνο του 2014 – Κατά 4,6% αυξήθηκε το ΑΕΠ

tags :
ΗΠΑ: Με τον γρηγορότερο ρυθμό από το 2009 αναπτύχθηκε η οικονομία το β' τρίμηνο του 2014 – Κατά 4,6% αυξήθηκε το ΑΕΠ
Αναθεωρήθηκε ανοδικά, κυρίως λόγω των υψηλότερων εξαγωγών και επιχειρηματικών επενδύσεων
Με ετήσιο ρυθμό 4,6% αναπτύχθηκε η αμερικανική οικονομία στο δεύτερο τρίμηνο του 2014, που αποτελεί την καλύτερη επίδοση από τη λήξη της ύφεσης στα μέσα του 2009.
Η αύξηση στο πραγματικό εγχώριο προϊόν αναθεωρήθηκε ανοδικά από αρχικές εκτιμήσεις για άνοδο 4,2%, κυρίως λόγω των υψηλότερων εξαγωγών και επιχειρηματικών ενπεδύσεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου σήμερα, Παρασκευή.
Παράλληλα, οι αμερικανοί πολίτες προχώρησαν σε μεγαλύτερες δαπάνες για ιατρική περίθαλψη, αν και το όφελος αυτό αντισταθμίστηκε από τις χαμηλότερες δαπάνες σε άλλους τομείς.
Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του MarketWatch, είχαν προβλέψει ότι θα αναθεωρούνταν ανοδικά τα στοιχεία για το ΑΕΠ, με την αμερικανική οικονομία να αναπτύσσεται με ρυθμό 4,7%.
Οι καταναλωτικές δαπάνες, η κύρια πηγή οικονομικής δραστηριότητας, παρέμειναν αμετάβλητες, αναπτυσσόμενες με 2,5%.
Η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφηκε στις επιχειρηματικές επενδύσεις, ένα ενθαρρυντικό σημάδι για την οικονομία τους επόμενους μήνες.
Η δαπάνη ως προς τη δημιουργία εγκαταστάσεων, όπως εργοστάσια ή κτήρια γραφείων, αναθεωρήθηκε ανοδικά σε αύξηση 12,6% από 9,4%, ενώ για εξοπλισμό αναθεωρήθηκε σε αύξηση 11,2% από 10,7%.
Η άνοδος που καταγράφηκε στις εξαγωγές επίσης αναθεωρήθηκε ανοδικά στο 11,1% από 10,1%, που αποτελεί τη μεγαλύτερη αύξηση σε τρία χρόνια.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης