Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Αναμενόμενη διατήρηση του επιτοκίου δανεισμού από την κεντρική τράπεζα

Ινδία: Αναμενόμενη διατήρηση του επιτοκίου δανεισμού από την κεντρική τράπεζα
Ο διοικητής της τράπεζας επιθυμεί να δει τον πληθωρισμό σε σταθερά χαμηλά επίπεδα, προτού προβεί σε αλλαγές
Αμετάβλητο στο 8% διατήρησε το βασικό επιτόκιο δανεισμού η κεντρική τράπεζα της Ινδίας, για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση.
Η απόφαση κρίνεται αναμενόμενη από τους οικονομικούς αναλυτές, οι οποίοι είχαν συμφωνήσει ότι το επιτόκιο θα έμενε σταθερό.
Στην ανακοίνωσή της, η τράπεζα σημειώνει πως: «με τις τιμές του αργού πετρελαίου να πέφτουν και με την αγορά συναλλάγματος σχετικά σταθερή, ορισμένοι κίνδυνοι για τον πληθωρισμό φαίνεται να υποχωρούν», επισημαίνοντας ωστόσο ότι «υπάρχουν κίνδυνοι από τις ανατιμήσεις των προϊόντων, ως αποτέλεσμα της διέλευσης του μουσώνα, αλλά και των γεωπολιτικών εξελίξεων».
Επισημάνθηκε ουσιαστικά η προσκόλληση του διοικητή Rajan στον πληθωρισμό, με πολλούς πολιτικούς να θεωρούν ότι τα επίπεδα του επιτοκίου είναι σε επιζήμια για την οικονομία επίπεδα.
Ο Rajan, ωστόσο, συνεχίζει τις προσπάθειες να προετοιμάσει την Ινδία για ένα ενδεχόμενο χτύπημα από αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής από τον αναπτυγμένο κόσμο.
Και αυτό γιατί θεωρεί πως μια τέτοια προοπτική θα επιφέρει ολέθριο χτύπημα στις αναπτυσσόμενες αγορές, οι οποίες έχουν στηριχτεί σε μεγάλο βαθμό στην εισροή ρευστού από τις αναπτυγμένες αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης