Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mην επαναπαύεστε στην ασφάλεια των ομολόγων - Μόνη προστασία η διασπορά - Δεν υπάρχουν ασφαλείς επενδύσεις

Mην επαναπαύεστε στην ασφάλεια των ομολόγων - Μόνη προστασία η διασπορά - Δεν υπάρχουν ασφαλείς επενδύσεις
Πολλοί πιστεύουν ότι η ευρωπαϊκη κρίση χρέους τελείωσε οριστικά....
"Διανύουμε μια περίοδο εξαιρετικά υψηλής μεταβλητότητας στις περιφερειακές χώρες της Ευρώπης", δήλωσε ο Alessandro Giansanti, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής της ING, σε μία προσπάθεια να σκιαγραφήσει τα χαρακτηριστικά της αγοράς ομολόγων τις τελευταίες ημέρες.
"Κάθε φορά που βλέπουμε κάποια αδυναμία σε αγορές μετοχών οφείλεται σε κάποιο γεωπολιτικό γεγονός, εξέλιξη που μετατρέπεται σε προειδοποιητικό σήμα για την αύξηση των περιφερειακών spreads", πρόσθεσε.
Πολλοί πιστεύουν ότι η ευρωπαϊκη κρίση χρέους τελείωσε οριστικά.
Όπως και να 'χει, οι αποδόσεις κρατικών ομολόγων, όπως της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, έχουν πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο οκταετίας.
Ακόμα και η απόδοση των ελληνικών ομολόγων απέχει πολύ από τα υψηλά επίπεδα του παρελθόντος
Ωστόσο, οι επενδυτές πρέπει να αποδεχθούν ότι δεν υπάρχουν ασφαλείς επενδύσεις.
Μπορεί τα κρατικά ομόλογα, οι τραπεζικές καταθέσεις, τα μετρητά και τα ακίνητα να δείχνουν σε κανονικές συνθήκες μικρότερες διακυμάνσεις στην αξία τους σε σχέση με μετοχές, χρυσό ή πρώτες ύλες, αλλά η μελλοντική αξία τους είναι εξίσου ανασφαλής, και οι ζημίες ουδόλως αποκλείονται.
Η μόνη προστασία που λειτουργεί σε κάποιο βαθμό, δεν βασίζεται στην εμπιστοσύνη που επιδεικνύουμε προς μία ή κάποιες «ασφαλείς» επενδύσεις, αλλά μόνο στην ευρύτερη δυνατή διασπορά σε όσο το δυνατόν περισσότερες μορφές επενδύσεων, συμβουλεύει ο Giansanti.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης