Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall - Κέρδη στο παρά πέντε για τον Nasdaq

tags :
Μεικτά πρόσημα στη Wall - Κέρδη στο παρά πέντε για τον Nasdaq
Με μεικτά πρόσημα ολοκληρώθηκε τελικά η δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας στη Wall, καθώς στα τελευταία λεπτά ο Nasdaq διέγραψε τις πρότερες απώλειες και γύρισε σε θετικό έδαφος.
Βαρίδι για τους αμερικανικούς δείκτες οι ανησυχίες για την πορεία της ανάκαμψης των ΗΠΑ, καθώς και οι συνεχιζόμενες ανησυχίες για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.
Στις 12.479 μονάδες τερμάτισε ο Dow, καταγράφοντας απώλειες 0,55%. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τρίτη διαδοχική συνεδρίαση που ο βιομηχανικός δείκτης της Wall σημείωσε απώλειες. Κέρδη 0,03% για τον Nasdaq που έκλεισε στις 2.783 μονάδες. Απώλειες 0,04% κατέγραψε ο S&P 500 στις 1.328 μονάδες.
Στα 1,37 δολάρια και στο +0,74% τερμάτισε το ADR της Εθνικής στη Ν. Υ.όρκη, με χαμηλό ημέρας τα 1,36 δολ και υψηλό τα 1,41 δολ.
Στο μεταξύ, σε αγορά κρατικών ομολόγων ύψους 6,41 δισ. δολαρίων προχώρησε σήμερα η Federal Reserve Bank of New York. Η σημερινή κίνηση εντάσσεται στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που ακολουθεί η κεντρική αμερικανική τράπεζα, σε μια προσπάθεια να στηρίξει την αναιμική ανάκαμψη των ΗΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι dealers (διαπραγματευτές) προχώρησαν σε προσφορές ομολόγων ωρίμανσης 2015 - 2016 συνολικού ύψους 21,04 δισ. δολαρίων.
Πτώση 10,6% κατέγραψαν τον Απρίλιο οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η αμερικανική κυβέρνηση.
Ειδικότερα οι ενάρξεις κατοικιών υποχώρησαν στις 523 χιλ, από 585 χιλ (ανοδική αναθεώρηση) τον προηγούμενο μήνα Μάρτιο.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι οι τελευταίες εκτιμήσεις των αναλυτών ανέμεναν αύξηση των ενάρξεων κατοικιών στις 575 χιλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης