Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησαν 0,1% οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο

Ευρωζώνη: Υποχώρησαν 0,1% οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο
Αντίστοιχη η πτώση και στην Ε.Ε. των 28
Πτώση 0,1% κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην Ε.Ε. των 28 σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, Eurostat.
Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη, αλλά και την Ε.Ε. των 28 είχαν υποχωρήσει κατά 0,2% αντίστοιχα.
Η πτώση κατά 0,1% στη ζώνη του ευρώ τον Αύγουστο, σύμφωνα με τη Eurostat, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην υποχώρηση κάτα 0,4% στον τομέα ενέργειας και κατά 0,1% των ενδιάμεσων αγαθών, διαρκών και μη διαρκών αγαθών.
Αντιθέτως, άνοδος 0,1% καταγράφηκε στα κεφαλαιουχικά αγαθά.
Όσον αφορά την Ε.Ε. των 28, η πτώση κατά 0,1% σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο οφείλεται στην πτώση στον τομέα ενέργειας κατά 0,4% και κατά 0,1% στα διαρκή και μη διαρκή αγαθά, ενώ οι τιμές παρέμεινα σταθερές στα ενδιάμεσα αγαθά και αυξήθηκαν κα΄τα 0,1% στα κεφαλαιουχικά αγαθά.
Σε ετήσια βάση, τον Αύγουστο οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν κατά 1,4% στην Ευρωζώνη και κατά 1,5% στην Ε.Ε. των 28.
Η πτώση αυτή στη ζώνη του ευρώ οφείλεται κυρώσε στη μείωση κατά 4,4% των τιμών ενέργειας, κατά 0,6% των ενδιάμεσων αγαθών και κατά 0,2% στα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά.
Όσον αφορά την Ε.Ε. των 28, η πτώση κατά 1,5% οφείλεται στις απώλειες 5,4% στον τομέα ενέργειας, 0,5% στα ενδιάμεσα αγαθά και 0,2% στα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης