Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin (πρόεδρος Ρωσίας): Απορρίπτει τη «συνταγή» της Fed για την τόνωση της ανάπτυξης - «Ναι» στις δομικές μεταρρυθμίσεις

tags :
Putin (πρόεδρος Ρωσίας): Απορρίπτει τη «συνταγή» της Fed για την τόνωση της ανάπτυξης - «Ναι» στις δομικές μεταρρυθμίσεις
Ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση της νομισματικής πολιτικής συστήνει ο Putin
Η Ρωσία πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική με τη χρήση της νομισματικής πολιτικής και δεν μπορεί να διοχετεύει δισεκατομμύρια στην οικονομίας, όπως οι ΗΠΑ, προκειμένου να την οδηγήσει στην ανάπτυξη, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin.
Μιλώντας σε επενδυτικό φόρουμ, ο Putin σχεδιάζει να αυξήσει το εγχώριο χρέος, ωστόσο με τρόπο πιο προσεκτικό από αυτόν που επέλεξαν οι ΗΠΑ, μέσω της ποσοτικής χαλάρωσης, προκειμένου να μην δεχθεί πλήγμα η πραγματική οικονομία.
«Το εγχώριο χρέος θα αυξηθεί, καθώς βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, ωστόσο αυτό θα γίνει με προσοχή», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με το Russia Today.
Αυτή ήταν η απάντηση Putin, σε ερώτηση για το αν θα ληφθούν μέτρα από την κυβέρνηση, προκειμένου να στηριχθούν οι αγορές, την ώρα που η πρόσβαση στον ξένο δανεισμό έχει πληγεί λόγω των δυτικών κυρώσεων.
“Πρέπει να βελτιώσουμε την ανάπτυξη, όχι μέσω της νομισματικής πολιτικής, αλλά μέσω των δομικών μεταρρυθμίσεων», τόνισε ο Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης