Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιμέτωπη με τη στασιμότητα η ευρωζώνη - Τι εμποδίζει την ανάπτυξη - Σε χαμηλά 10 μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα

Αντιμέτωπη με τη στασιμότητα η ευρωζώνη  - Τι εμποδίζει την ανάπτυξη - Σε χαμηλά 10 μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα
Με φόντο τα στοιχεία του ΑΕΠ στο β΄τρίμηνο, δεν μπορεί κανείς να αναμένει ανάπτυξη άνω του 0,2%-0,3% στο γ΄τρίμηνο του 2014
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δέκα μηνών υποχώρησε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο, με τη Γαλλία και την Ιταλία να πρωταγωνιστούν αρνητικά.
Ο σύνθετος δείκτης PMI υποχώρησε στις 52 μονάδες τον Σεπτέμβριο, έναντι 52,5 μονάδων τον Αύγουστο.
Τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι η οικονομία της ευρωζώνης παρέμεινε στάσιμη στο γ΄τρίμηνο του 2014, σχολιάζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson.
Με φόντο τα στοιχεία του ΑΕΠ στο β΄τρίμηνο, δεν μπορεί κανείς να αναμένει ανάπτυξη άνω του 0,2%-0,3% στο γ΄τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με τον οικονομολόγο.
Όπως εξήγησε, σύμφωνα με το CNBC, υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις όπως η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Γερμανία, ωστόσο το σύνολο της οικονομίας στην ευρωζώνη, βρίσκεται αντιμέτωπο με εμπόδια.
Σε αυτά περιλαμβάνονται η έλλειψη εγχώριας ζήτησης σε πολλές χώρες, η περιορισμένη πιστωτική επέκταση, η απαγόρευση της Ρωσίας για εισαγωγές από την ευρωζώνη και η διστακτικότητα των επιχειρήσεων για επέκταση, δεδομένων των αβέβαιων προοπτικών της οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης