Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Στο... μικροσκόπιο Κομισιόν και ΕΚΤ η κατάσταση στον χρηματοπιστωτικού τομέα και τα δημοσιονομικά

Ισπανία: Στο... μικροσκόπιο Κομισιόν και ΕΚΤ η κατάσταση στον χρηματοπιστωτικού τομέα και τα δημοσιονομικά
Στη Μαδρίτη μεταβαίνουν οι επιθεωρητές της Κομισιόν και της ΕΚΤ για δεύτερη φορά μετά το τέλος της διάσωσης του τραπεζικού τομέα της χώρας
Ο χρηματοπιστωτικός τομέας, αλλά και η κατάσταση σε οικονομία και δημοσιονομικά στην Ισπανία θα τεθούν στο μικροσκόπιο των επιθεωρητών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι οποίοι επιστρέφουν στη Μαδρίτη για δεύτερη φορά μετά το τέλος της διάσωσης του τραπεζικού τομέα της χώρας, ύψους 41,3 δισ. ευρώ.
Η επίσκεψη αυτή των επιθεωρητών, οι οποίοι θα παραμείνουν στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου για μία εβδομάδα, θα επικεντρωθεί στην εξέλιξη του χρηματοπιστωτικού τομέα, όπως επίσης και στην ακολουθούμενη οικονομική και δημοσιονομική πολιτική.
Μετά το τέλος της επίσκεψής τους, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συναντηθούν με τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, καθώς και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ισπανίας, θα προχωρήσουν σε δημοσίευση των συμπερασμάτων τους.
Κατά την προηγούμενη επίσκεψή τους, τον περασμένο Μάρτιο, οι επιθεωρητές είχαν καλέσει την ισπανική κυβέρνηση να επιταχύνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την ανάκαμψη της χώρας, αναφέροντας μεταξύ των προκλήσεων που πρέπει να αντιμετωπίσει, την υψηλή ανεργία, αλλά και το υψηλό δημόσιο χρέος, καθώς και να παραμείνει «υπό στενή παρακολούθηση» η κεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα.
Τις τελευταίες εβδομάδες η Κομισιόν έχει αναφέρει ότι η Ισπανία, από τις περισσότερο πληγείσες χώρες από την κρίση, παρουσιάζει ισχυρές ενδείξεις ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που λαμβάνονται τα τελευταία χρόνια έχουν θετικό αντίκτυπο, ωστόσο επικρίνει τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε ορισμένες από αυτές, ιδιαίτερα όσον αφορά τον νόμο για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.
Η επιτήρηση της Κομισιόν και της ΕΚΤ θα συνεχιστεί με δύο αποστολές ετησίως μέχρι η Ισπανία να επιστρέψει το 70% των χρημάτων που έλαβε για τη διάσωσης των τραπεζών της.
Εν τω μεταξύ, το ταμείο διάσωσης (ESM) θα διατηρήσει τη δική του επιτήρηση να εξοφληθεί το 100% των δανείων που ελήφθησαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης