Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: H Russeff κατέλαβε την πρωτιά στις εκλογές, αλλά όχι και τη νίκη - Θα αντιμετωπίσει τον Neves σε δεύτερο εκλογικό γύρο

Βραζιλία: H Russeff κατέλαβε την πρωτιά στις εκλογές, αλλά όχι και τη νίκη - Θα αντιμετωπίσει τον Neves σε δεύτερο εκλογικό γύρο
Στις 26 Οκτωβρίου οι επαναληπτικές εκλογές 
Η δεύτερη Κυριακή θα είναι αυτή που θα κρίνει τελικά το μέλλον της Βραζιλίας, καθώς η Dilma Russeff κατάφερε μεν να κερδίσει την πρωτιά, όχι όμως και να κλειδώσει τη νίκη.
Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, η νυν πρόεδρος Russeff κατέλαβε το 41,08% των ψήφων, ενώ σε μια απρόσμενη εξέλιξη στη δεύτερη θέση, με ποσοστό 34,2%, βρέθηκε ο Aecio Neves, και όχι η Marina Silva, η οποία έλαβε το 21,14%.
Έτσι την Κυριακή 26 Οκτωβρίου, οι πολίτες της χώρας θα κληθούν να αποφασίσουν ανάμεσα σε ανανέωση της θητείας της Russeff και σε εκλογική νίκη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSDB) του Neves.
Το τελικό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών φαίνεται ότι «κρατά» στα χέρια της η Silva, η οποία ωστόσο δεν αποκάλυψε προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί το κόμμα της και θα κατευθύνει και τους ψηφοφόρους της.
Αρκέστηκε σε μια λιτή διαπίστωση ότι «η Βραζιλία έχει καταστήσει σαφές ότι δεν συμφωνεί με την τρέχουσα κατάσταση», συμπληρώνοντας πως «οι Βραζιλιάνοι πολίτες απαιτούν περισσότερη πρόοδο και θέλουν να δουν το έργο που αντιπροσωπεύει την πιο νόμιμη και πιο αξιόπιστη δύναμη αλλαγής».
Η Russeff, πάντως, παρότι δεν κλείδωσε τη νίκη, εμφανίστηκε ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα, δηλώνοντας πως, «ο αγώνας συνεχίζεται, σε μια μάχη που θα είναι νικηφόρα, γιατί είναι ο αγώνας του λαού της Βραζιλίας».
«Αυτός ο αγώνας είναι ο αγώνας των οικοδόμων του μέλλοντος που ποτέ δεν θα αφήσει τη Βραζιλία να γυρίσει προς τα πίσω», συμπλήρωσε η Russeff, η οποία τόνισε πως προσωπικά «νιώθω σαν να έλαβα ένα μήνυμα για να προχωρήσουμε σε αυτόν τον αγώνα με όλους εσάς, για να αλλάξουμε τη Βραζιλία».
Ο Neves, από την πλευρά του, ανέφερε πως «είμαστε ακριβώς στη μέση της διαδρομής», ενώ τόνισε ότι «ελπίζω να μπορέσω τελικά να περπατήσω δίπλα σε κάθε Βραζιλιάνο, που θέλει μια αξιοπρεπή και αποτελεσματική κυβέρνηση».
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το προβάδισμα έχει η νυν πρόεδρος, της οποίας το πρόγραμμα δίνει έμφαση σε ισχυρά κοινωνικά προγράμματα και στον κρατικό κορπορατισμό, σε αντίθεση με το πρόγραμμα του Neves, που προωθεί το εμπόριο και ένα πιο λιτό κράτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης