Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρέει η επενδυτική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη – Στο -13,7 ο δείκτης Sentix - Ορατός ο κίνδυνος ύφεσης

Καταρρέει η επενδυτική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη – Στο -13,7 ο δείκτης Sentix - Ορατός ο κίνδυνος ύφεσης
Δίχως τέλος τα αρνητικά στοιχεία για την ευρωζώνη
Καταρρέει η επενδυτική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του δείκτη Sentix, με το μπαράζ αρνητικών οικονομικών στοιχείων να συνεχίζεται.  
Ειδικότερα, ο δείκτης Sentix υποχώρησε στο -13,7 τον Αύγουστο, έναντι -9,8 τον Ιούλιο, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2013.
Οι αναλυτές ανέμεναν ότι ο δείκτης θα σημείωνε μικρότερη υποχώρηση στο -11.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι εκτιμήσεις είναι ξεκάθαρα πλέον αρνητικές, γεγονός που συνεπάγεται ότι η τεχνική ύφεση για την ευρωζώνη, είναι πλέον περισσότερο πιθανή.
Και προσθέτει ότι η ρητορική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, δεν κατάφεραν να ενισχύσουν τις προσδοκίες των επενδυτών για την πορεία της οικονομίας στην ευρωζώνη.
Την Παρασκευή ανακοινώθηκε ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο υποχώρησε σε χαμηλά δέκα μηνών, με τη Γαλλία και την Ιταλία να πρωταγωνιστούν αρνητικά.
Ο σύνθετος δείκτης PMI υποχώρησε στις 52 μονάδες τον Σεπτέμβριο, έναντι 52,5 μονάδων τον Αύγουστο.
Τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι η οικονομία της ευρωζώνης παρέμεινε στάσιμη στο γ΄τρίμηνο του 2014, σχολιάζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson.
Με φόντο τα στοιχεία του ΑΕΠ στο β΄τρίμηνο, δεν μπορεί κανείς να αναμένει ανάπτυξη άνω του 0,2%-0,3% στο γ΄τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με τον οικονομολόγο.
Όπως εξήγησε, σύμφωνα με το CNBC, υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις όπως η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Γερμανία, ωστόσο το σύνολο της οικονομίας στην ευρωζώνη, βρίσκεται αντιμέτωπο με εμπόδια.
Σε αυτά περιλαμβάνονται η έλλειψη εγχώριας ζήτησης σε πολλές χώρες, η περιορισμένη πιστωτική επέκταση, η απαγόρευση της Ρωσίας για εισαγωγές από την ευρωζώνη και η διστακτικότητα των επιχειρήσεων για επέκταση, δεδομένων των αβέβαιων προοπτικών της οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης