Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Αλλαγές στην κάλυψη του ελλείμματος του προϋπολογισμού, με την υπογραφή του Putin

Ρωσία: Αλλαγές στην κάλυψη του ελλείμματος του προϋπολογισμού, με την υπογραφή του Putin
Πόροι του αποθεματικού ταμείου θα μπορούν από το 2015 να χρησιμοποιούνται για την κάλυψη του ελλέιμματος
Κίνηση ματ από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin, ο οποίος υπέγραψε εντολή, η οποία επιτρέπει την χρήση κεφαλαίων που προορίζονται για το αποθεματικό ταμείο, για την κάλυψη του ελλείμματος του προϋπολογισμού.
Ειδικότερα, από 1η Ιανουαρίου 2015, έσοδα που προέρχονται από τις ενεργειακές δραστηριότητες, κυρίως πετρέλαιο και φυσικό αέριο, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη του προϋπολογισμού, κάτι που ως τώρα δεν επιτρεπόταν.
Το έγγραφο δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή πηγή νομικών πληροφοριών.
Ο επικεφαλής της επιτροπής του κοινοβουλίου για τον προϋπολογισμό και τους φόρους, Andrey Makarov, δήλωσε ότι «περίπου 500 δισ. ρούβλια, από το αποθεματικό ταμείο, μπορεί να χρησιμοποιηθούν, ήδη από το επόμενο έτος».
Τα έσοδα του προϋπολογισμού από τις δραστηριότητες εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, τα οποία ξεπερνούν την βασική τιμή του πετρελαίου (96 δολάρια ανά βαρέλι), πηγαίνουν στο αποθεματικό ταμείο.
«Προτείνουμε την τροποποίηση του κανόνα, ώστε να μην δίνει πρόσβαση στα αποθεματικό ταμείο, αλλά να ορίζει την διάθεση των εν λόγω πόρων ήδη από την αρχή του σχεδιασμού για την κάλυψη των κρατικών χρεών», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Alexey Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης