Τελευταία Νέα
Διεθνή

HP: Αποφάσισε να διασπαστεί σε δύο εταιρείες - Ιστορική εξέλιξη για τον κολοσσό της τεχνολογίας

tags :
HP: Αποφάσισε να διασπαστεί σε δύο εταιρείες - Ιστορική εξέλιξη για τον κολοσσό της τεχνολογίας
Ως το 2015 η ολοκλήρωση της διάσπασης, που ανακοινώθηκε σήμερα  
Ιστορική ημέρα για την Hewlett-Packard., τον τεχνολογικό κολοσσό, που ανακοίνωσε ότι προχωρά σε διάσπαση, με την εταιρεία HP Inc. να επικεντρώνεται στους ιδιώτες καταναλωτές και την Hewlett-Packard Enterprise, να στρέφεται στους επιχειρησιακούς πελάτες.
Η CEO, Meg Whitman αναλαμβάνει τα ηνία της Hewlett-Packard Enterprise, ενώ, παράλληλα, θα είναι πρόεδρος της PC & Printing, HP Inc., ενώ η οικονομική διευθύντρια, Cathie Lesjak, θα παραμείνει στην enterprise εταιρεία, o Dion Weisler θα είναι επικεφαλής της HP Inc, ενώ η Patt Russo, πρόεδρος της HP Enterprise.
Η αναδιάρθρωση αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2015, ενώ οι μέτοχοι θα αποκτήσουν αυτόματα μερίδιο και στις δύο εταιρείες.
Στην ανακοίνωση που έκανε η M. Whitman σημείωσε πως «θα παρέχουμε σε κάθε μία εταιρεία, την ανεξαρτησία, την εστίαση, τους οικονομικούς πόρους και την ευελιξία που χρειάζεται ώστε να προσαρμοστεί γρήγορα στη δυναμική της αγοράς και των καταναλωτών», ενώ τόνισε και ότι «με τη μετάβαση από μία HP σε δύο νέες εταιρείες, που δημιουργήθηκαν από τις επιτυχημένες προσπάθειες ανάκαμψής μας, θα είμαστε σε ακόμη καλύτερη θέση, ώστε να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί στην αγορά, να παρέχουμε υποστήριξη στους πελάτες και τους συνεργάτες μας και να προσφέρουμε τη μέγιστη αξία στους μετόχους μας».
Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από μια συνεχιζόμενη πολυετή προβληματική πορεία για την εταιρεία, η οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει αποχωρήσεις στελεχών, άσχημα οικονομικά αποτελέσματα και μεγάλο ανταγωνισμό, ενώ η επιτυχία της κίνησης θα φανείς ε βάθος χρόνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης