Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Συρρίκνωση 0,9% του ΑΕΠ χαμηλότερα των εκτιμήσεων

Ιαπωνία: Συρρίκνωση 0,9% του ΑΕΠ χαμηλότερα των εκτιμήσεων
Συρρικνώθηκε η οικονομία της Ιαπωνίας σε ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από τις προσδοκίες των οικονομολόγων, καθώς ο καταστροφικός σεισμός της 11ης Μαρτίου οδήγησε την χώρα σε βαθιά ύφεση, ακολουθώντας ένα δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο συρρίκνωσης.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Ιαπωνίας συρρικνώθηκε κατά 0,9% κατά το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, σημειώνοντας πτώση 3,7% σε ετήσια βάση, όπως αναφέρει σήμερα το Cabinet Office. Το αποτέλεσμα δείχνει μια ακόμα μεγαλύτερη πτώση από την μέση πρόβλεψη για 0,5% σε ξεχωριστές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από το Reuters και το Dow Jones Newswires.
Tα χειρότερα των εκτιμήσεων στοιχεία ακολουθούν τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Naoto Kan την Δευτέρα, ότι ο δεύτερος πρόσθετος προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος 2011 που αποσκοπεί στην ανασυγκρότηση της χώρας από τις καταστροφές δεν θα είναι έτοιμος πριν από τον Αύγουστο.
«Τα σημερινά στοιχεία ενδέχεται να εντείνουν την πίεση στην κυβέρνηση Kan να επιταχύνει τις προσπάθειες ανοικοδόμησης της Ιαπωνίας», δήλωσε ο Prakash Sakpal, οικονομολόγος της ING Financial Markets Research.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης