Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ελαφρά ανάκαμψη της οικονομίας το γ' τρίμηνο του 2014 – Κατά 0,2% αυξήθηκε το ΑΕΠ

Γαλλία: Ελαφρά ανάκαμψη της οικονομίας το γ' τρίμηνο του 2014 – Κατά 0,2% αυξήθηκε το ΑΕΠ
Παραμένει αδύναμο το επιχειρηματικό περιβάλλον
Ελαφρά σημάδια ανάκαμψης παρουσίασε στο τρίτο τρίμηνο του 2014 η γαλλική οικονομία, με το επιχειρηματικό κλίμα να παραμένει αδύναμο, σύμφωνα με έκθεση της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, Τετάρτη.
Με βάση τη μηνιαία έκθεση της κεντρικής τράπεζας και τις προβλέψεις της, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε το τρίτο τρίμηνο του 2014 κατά 0,2% έναντι του δεύτερου τριμήνου.
Οι προβλέψεις της, σημειωτέον, είναι αμετάβλητες σε σχέση με την έκθεσή της τον προηγούμενο μήνα.
Η γαλλική οικονομία έχει «κολλήσει», καθώς είχε μηδενική ανάπτυξη τα δύο πρώτα τρίμηνα του έτους.
Η ανεργία βαίνει αυξανόμενη και τα σχέδια της κυβέρνησης να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα δεν έχουν ευοδωθεί, καθώς τα φορολογικά έσοδα είναι χαμηλότερα των αναμενόμενων.
Όσον αφορά το οικονομικό κλίμα, οι καταναλωτικές δαπάνες έχουν μειωθεί στη Γαλλία και οι επιχειρήσεις έχουν περιορίσει τις επενδύσεις.
Σύμφωνα με την έκθεση της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας, καταγράφεται έλλειψη εμπιστοσύνης στις επιχειρήσεις σχετικά με την τόνωση της ανάκαμψης.
Το επιχειρηματικό κλίμα στη μεταποίηση υποχώρησε περαιτέρω, κάτω και από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο του 100, ήτοι στο 96 τον Σεπτέμβριο από 97 τον Αύγουστο, σύμφωνα με την Τράπεζα της Γαλλίας.
Στις υπηρεσίες, ο δείκτης παρέμεινε σταθερός στις 93 μονάδες και στις κατασκευές υποχώρησε στις 91 από 92 μονάδες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης