Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank και ρυθμιστικές αρχές επιδιώκουν συμβιβασμό για το σκάνδαλο χειραγώγησης του Libor - Αντιμέτωπη με πρόστιμο «μαμούθ»

tags :
Deutsche Bank και ρυθμιστικές αρχές επιδιώκουν συμβιβασμό για το σκάνδαλο χειραγώγησης του Libor - Αντιμέτωπη με πρόστιμο «μαμούθ»
H Deutsche Bank βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σειρά ερευνών και για άλλα σκάνδαλα, πέραν του Liborgate

Για συμβιβασμό με την Deutsche Bank πιέζουν οι ρυθμιστικές αρχές Βρετανίας και ΗΠΑ, όσον αφορά την ανάμειξή της στο σκάνδαλο για τη χειραγώγηση του διατραπεζικού επιτοκίου Libor, το λεγόμενο «Liborgate».
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, οι αρχές επιθυμούν την επιβολή προστίμου ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ στην μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, ωστόσο εκτιμάται ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί συμβιβασμός πριν το 2015.
Σύμφωνα με πηγές των New York Times, oi αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές πιέζουν τη Deutsche Bank να δηλώνει ένοχη για τη χειραγώγηση του Libor.
Οι αξιωματούχοι δεν έχουν λάβει ακόμη την τελική τους απόφαση.
Αρχικά και η ίδια η τράπεζα επιθυμούσε να κλείσει η υπόθεση εντός του 2014, ωστόσο το πιθανότερο είναι οι έρευνες να ολοκληρωθούν το 2015.
Κατά την εσωτερική έρευνα που διενήργησε η ίδια η τράπεζα, δεν εντοπίστηκαν στοιχεία για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο.
Ωστόσο οι αρχές ευελπιστούν ότι θα πείσουν την Deutsche Banki να καταβάλει ένα υψηλό πρόστιμο για την εμπλοκή της στη χειραγώγηση του Libor.
H τράπεζα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σειρά ερευνών και για άλλα σκάνδαλα, όπως η χειραγώγηση στην αγορά συναλλάγματος αλλά και το high-frequency trading.
Στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται και άλλοι τραπεζικοί κολοσσοί, μεταξύ των οποίων οι BNP Paribas, Barclays και Credit Suisse, οι οποίοι έχουν ήδη καταβάλλει υψηλά πρόστιμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης