Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Μειώνει τις εκτιμήσεις της για το δολάριο έναντι του ευρώ

Goldman Sachs: Μειώνει τις εκτιμήσεις της για το δολάριο έναντι του ευρώ
Μειώνει τις εκτιμήσεις της για το δολάριο έναντι του ευρώ η Goldman Sachs, υποστηρίζοντας πως η οικονομία των ΗΠΑ έχει μείνει αρκετά πιο πίσω από τις οικονομίες άλλων χωρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τραπεζικός κολοσσός των ΗΠΑ έχασε αρκετά χρήματα από τις συναλλαγές δολαρίου-ευρώ σε μία μόνο ημέρα το πρώτο τρίμηνο του 2011.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Goldman Sachs, το αμερικανικό νόμισμα θα εξασθενήσει στα 1,45 δολάρια ανά ευρώ μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, πάνω από τις προηγούμενες εκτιμήσεις για 1,40 δολάρια. Οι αναλυτές της τράπεζας, με επικεφαλής τον Thomas Stolper στο Λονδίνο, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι το δολάριο θα υποχωρήσει στα 1,50 δολάρια μέσα σε έξι μήνες και στα 1,55 δολάρια σε ένα χρόνο.
«Για να μπορέσει να σταθεροποιηθεί ή ακόμη και να καταγράψει ένα νέο ράλι ανόδου το δολάριο, οι επενδυτές πρέπει να πεισθούν για πρόσθετες μακροπρόθεσμες επενδύσεις στις ΗΠΑ» σημειώνουν οι αναλυτές της Goldman Sachs. Και προσθέτουν, «με την ανεργία να εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και τη συνεχιζόμενη αδυναμία στο real estate, οι αναπτυξιακές προοπτικές παραμένουν λιγοστές στις ΗΠΑ από ό, τι σε άλλες περιοχές ή χώρες».
Σημειώνεται ότι στην σημερινή συνεδρίαση του Λονδίνου, το δολάριο διαπραγματεύεται μέχρι στιγμής στα 1,4260 δολάρια ανά ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης