Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό δύο ετών ο «μαύρος χρυσός» – Υποχωρεί κάτω από τα 91 δολάρια

Σε χαμηλό δύο ετών ο «μαύρος χρυσός» – Υποχωρεί κάτω από τα 91 δολάρια
Η υποβάθμιση των εκτιμήσεων για την παγκόσμια οικονομία από το ΔΝΤ επηρεάζουν την τιμή του πετρελαίου
Η νέα υποβάθμιση των εκτιμήσεων σχτικά με την παγκόσμια oικονομική ανάπτυξη, αυτή τη φορά από το Διεθνές Νοσμιματικό Ταμείο, λειτουργεί αρνητικά όσον αφορά τη ζήτηση για αργό πετρέλαιο, προκαλώντας νέα πτώση στην τιμή του ανά βαρέλι κάτω από τα 91 δολάρια.
Πριν από ένα μήνα η τιμή του πετρελαίου brent υποχώρησε κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά για περισσότερο από έναν χρόνο.
Σήμερα, Τετάρτη, η τιμή του διαμορφώνεται σε νέα χαμηλά από το 2012, κάτω από το όριο των 91 δολαρίων το βαρέλι.
Ειδικότερα, η τιμή του πετρελαίου brent διαπραγματεύεται σε χαμηλά που είχε να δει από τον Ιούνιο του 2012 και πλησιάζει στα επίπεδα των 90 δολαρίων, τα οποία έχασε το πετρέλαιου τύπου West Texas, με το αργό πετρέλαιο συνδεδεμένο με τις ΗΠΑ να υποχωρεί μέχρι τα 87 δολάρια.
Οι δραστηριοποιούμενοι στην αγορά πετρελαίου «παγώνουν» εκ νέου τις προοπτικές σχετικά με την εξέλιξη της ζήτησης, μετά και την υποβάθμιση για τέταρτη φορά μέσα στο 2014 των εκτιμήσεων του ΔΜΤ σχετικά με την οικονομική ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ υποβάθμισε στο 7,4% τις εκτιμήσεις του για την ανάπτυξη στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη καταναλώτρια αργού πετρελαίου στον κόσμο, ενώ ανέφερε τους κινδύνους σχετικά με μια οικονομική «ανώμαλη προσγείωση» μεσοπρόθεσμα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης