Τελευταία Νέα
Διεθνή

Constancio (EKT): Τίτλους 1 τρισ. ευρώ μπορεί να αγοράσει η ΕΚΤ μέσω του προγράμματος αγοράς ABS και καλυμμένων ομολόγων

tags :
Constancio (EKT): Τίτλους 1 τρισ. ευρώ μπορεί να αγοράσει η ΕΚΤ μέσω του προγράμματος αγοράς ABS και καλυμμένων ομολόγων
Περαιτέρω λεπτομέρειες για το πρόγραμμα ABS ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, V. Constancio
Τίτλους 1 τρισ. ευρώ ενδέχεται να αγοράσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μέσω του προγράμματος αγοράς ABS και καλυμμένων ομολόγων, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, Vitor Constancio.
Όπως τόνισε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ, στην αγορά υπάρχουν αρκετοί διαθέσιμοι τίτλοι ώστε ο ισολογισμός της τράπεζας να «αυξηθεί σημαντικά».
Ειδικότερα, εκτιμάται ότι στην αγορά υπάρχουν περίπου 400 δισ. ευρώ τίτλοι ABS και καλυμμένα ομόλογα ύψους 600 δισ. ευρώ.
H πλειονότητα των ABS και των καλυμμένων ομολόγων δεν βρίσκεται στις τράπεζες και οι αγορές μας δεν έχουν στόχο την αγορά αυτών των τίτλων από τις τράπεζες, εξήγησε ο Constancio.
Όπως τόνισε ο Constancio, τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η ΕΚΤ, σηματοδοτούν μια νέα φάση στην οποία εισέρχεται η κεντρική τράπεζα. 
Όσον αφορά την οικονομία της ευρωζώνης, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ σημείωσε ότι παραμένει αδύναμη και ευάλωτη.
Παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του για τον χαμηλό πληθωρισμό, σημειώνοντας ότι η παρατεταμένη περίοδος του φαινομένου, προκαλεί σοβαρές ανησυχίες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης