Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανήσυχη η Fed για τις επιπτώσεις της παγκόσμιας επιβράδυνσης - Κίνδυνος για τις ΗΠΑ από το ράλι του δολαρίου

tags :
Ανήσυχη η Fed για τις επιπτώσεις της παγκόσμιας επιβράδυνσης - Κίνδυνος για τις ΗΠΑ από το ράλι του δολαρίου
Ο στόχος για τον πληθωρισμό παραμένει στο 2%
Ανήσυχη για τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης στο αμερικανικό outlook εμφανίζεται η Fed.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης του Σεπτεμβρίου, οι τραπεζίτες της Fed φοβούνται την επιδείνωση του αμερικανικού outlook ως απόρροια της παγκόσμιας επιβράδυνσης.
Ανησυχία βέβαια, εμπνέει και το διαρκές ράλι του αμερικανικού νομίσματος, καθώς εκτιμάται πως ένα ισχυρό δολάριο δύναται να πλήξει αρκετούς κλάδους της οικονομίας αλλά και να επιβραδύνει το ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού.
Ας σημειωθεί πως ο στόχος για τον πληθωρισμό παραμένει στο 2%.
Όσον αφορά τη νομισματική πολιτική, η Fed αναμένεται να τερματίσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (QE) στη συνεδρίαση του Οκτωβρίου.
Πάντως, οι Αμερικανοί τραπεζίτες επαναλαμβάνουν πως ο ακριβής χρόνος αύξησης των επιτοκίων θα εξαρτηθεί πλήρως από την πορεία των μακροοικονομικών μεγεθών των ΗΠΑ.
Παράλληλα, η Fed εξακολουθεί να δηλώνει πως απαιτείται ένα σημαντικό χρονικό διάστημα μεταξύ της λήξης του QE και της πρώτης αύξησης των επιτοκίων.
Επίσης, τα μέλη της Fed εκφράζουν την ανησυχία τους για την αντίδραση των αγορών στη αλλαγή της νομισματική πολιτικής των ΗΠΑ.
Παράλληλα, τονίζει πως ο πληθωρισμός διατηρείται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, γεγονός που ανάγκασε την ΕΚΤ να λάβει πρόσθετα νομισματικά μέτρα.
Ως πρώτη αντίδραση, η Wall χαιρετίζει τα πρακτικά της Fed, καθώς ο Dow ενισχύεται στο +0,95% , ο Nasdaq στο +0,87% και ο S&P 500 στο +0,90%. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης