Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικράτησαν τα θετικά μάκρο στη Wall Street

tags :
Επικράτησαν τα θετικά μάκρο στη Wall Street
Τελικά επικράτησαν οι αγοραστές στη Wall Street σήμερα, μετά από μία συνεδρίαση που υπήρξαν συνεχείς εναλλαγές προσήμων και ιδιαίτερη νευρικότητα. Οι μείωση των νέων αιτήσεων ανεργίας και η αύξηση της παραγωγικότητας των Αμερικανών, επισκίασαν τις πιέσεις που ασκούνταν από την πτώση των βιομηχανικών παραγγελιών.
Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,46% στις 10.444,14 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε ανοδο ύψους 0,51% στις 1.122,95 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη  0,37% στις 2.292,31 μονάδες.
Η Abercrombie & Fitch ξεχώρισε σήμερα στο ταμπλό της Wall Street, αφού σημείωσε τα μεγαλύτερα κέρδη του δείκτη S&P 500, ήτοι 13%. Η Citigroup αναβάθμισε τη σύσταση της εταιρείας σε hold από sell.
Η φημολογία περί επικείμενης εξαγοράς της, οδήγησε την AK Steel Holding σε κέρδη της τάξεως του 7%.
Στο +1,4% βρέθηκε η Coca-Cola, περιορίζοντας τα κέρδη της προς το τέλος της συνεδρίασης αφού είχε καταγράψει υψηλό ημέρας 2,1%, καθώς η σύσταση της αναβαθμίστηκε σε buy από neutral προηγουμένως από της UBS.
Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, πτώση 29.000 σημείωσαν οι νέες αιτήσεις ανεργίας την εβδομάδα που έληξε στις 27 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα, διαμορφώνοντας τις νέες αιτήσεις στις 469.000.
Επιπλέον, ανοδικά κατά 6,9% διαμορφώθηκε και η παραγωγικότητα των Αμερικανών κατά το δ’ τρίμηνο, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας. Για ολόκληρο το έτος 2009, η παραγωγικότητα ανήλθε κατά 3,8%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων επτά χρόνων.
Αυξημένες κατά 1,7% εμφανίστηκαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στις ΗΠΑ κατά το μήνα Ιανουάριο, αν και οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση ύψους 2,5%. Ακόμη, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών ενισχύθηκαν 2,6% από 3% που είχε ανακοινωθεί την προηγούμενη βδομάδα, ενώ οι παραγγελίες μη διαρκών αγαθών σημείωσε άνοδο 0,9%.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης