Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή σοκ από Merkel και Schaeuble: Η γερμανική ανάπτυξη εξασθενεί… - Έκκληση προς την Ευρωζώνη για μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις

Παραδοχή σοκ από Merkel και Schaeuble: Η γερμανική ανάπτυξη εξασθενεί… - Έκκληση προς την Ευρωζώνη για μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις
«Χρειάζεται να γίνουν περισσότερα για την ανάπτυξη, σε όλα τα επίπεδα»
Σε μία παραδοχή σοκ για την Ευρωζώνη προέβησαν η Καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Wolfgang Schaeuble, καθώς αμφότεροι αναγνώρισαν πως η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε περίοδο επιβράδυνσης.
Ειδικότερα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως η οικονομία της Γερμανίας βρίσκεται σε περίοδο αποδυνάμωσης και εξασθένησης.
Παρ’ όλα αυτά, διαμήνυσε πως η Γερμανία εξακολουθεί να συνιστά την κύρια μηχανή ανάπτυξης της Ευρωζώνης.
Ας σημειωθεί πως τα οικονομικά στοιχεία της Γερμανίας για το β’ 3μηνο του 2014 ήταν άκρως απογοητευτικά, γεγονός που συνέβαλε στην ανάφλεξη των φόβων περί επιστροφής της Ευρωζώνης στην ύφεση.
«Παρά τα αδύναμα στοιχεία του α’ 6μηνου, ο στόχος για ανάπτυξη της τάξης του +1,5% για το 2014 παραμένει εφικτός» σημείωσε ο W. Schaeuble.
Όσον αφορά την Ευρωζώνη, κατέστησε αναγκαία την ανάληψη δράσεων για την επίταση της ευρωπαϊκής ανάκαμψης.
«Χρειάζεται να γίνουν περισσότερα για την ανάπτυξη, σε όλα τα επίπεδα» διευκρίνισε εν συνεχεία, καθιστώντας απαραίτητη την υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Συμπληρωματικά, υπογράμμισε την αναγκαιότητα στήριξης του κλάδου των επενδύσεων, ως όχημα για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης.
Όσον αφορά τους εθνικούς προϋπολογισμούς, ο W. Schaeuble υπεραμύνθηκε της δημοσιονομικής προσαρμογής, τονίζοντας πως η μη υλοποίηση των κανόνων της Ε.Ε. συνεπάγει τη μη ορθή λειτουργία της νομισματικής ένωσης.
Ας σημειωθεί πως Γαλλία και Ιταλία κινδυνεύουν με απόρριψη των προϋπολογισμών τους από την Κομισιόν, καθώς σ’ αυτούς δεν περιλαμβάνεται η μείωση του ελλείμματος κάτω του -3%.
Αναφερόμενος στον πληθωρισμό, παραδέχθηκε πως κινείται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Εντούτοις όμως, απέρριψε τον κίνδυνο έλευσης ενός αποπληθωριστικού σπιράλ.
Από την πλευρά της, η Angela Merkel παραδέχθηκε πως «οι οικονομικές προβλέψεις έχουν γίνει γενικά λίγο δυσοίωνες», ανέφερε η Merkel μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με την πρωθυπουργό της Πολωνίας.
«Η κυβέρνηση προετοιμάζεται γι’ αυτή την κατάσταση, εξετάζοντας πως μπορούμε να προσελκύσουμε περισσότερες επενδύσεις, ειδικά πως μπορούμε να μειώσουμε τη γραφειοκρατία, πως μπορούμε να επενδύσουμε στο μέλλον, ιδιαιτέρως στον ψηφιακό και τον ενεργειακό τομέα», πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης