Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kίνητρα για αγορές ABS θα παράσχουν στις ευρωπαϊκές τράπεζες οι Βρυξέλλες - Πλήρες σχέδιο παρουσιάζει αύριο ο επίτροπος Barnier

Kίνητρα για αγορές ABS θα παράσχουν στις ευρωπαϊκές τράπεζες οι Βρυξέλλες - Πλήρες σχέδιο παρουσιάζει αύριο ο επίτροπος Barnier
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν χρήση μιας ευρείας γκάμας τίτλων που συνδέονται με στοιχεία ενεργητικού (ABS)
Κίνητρα για να προχωρήσουν στις αγορές ABS πρόκειται να παράσχουν στις ευρωπαϊκές τράπεζες οι ευρωπαϊκές αρμόδιες αρχές, προκειμένου να ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου προγράμματος της ΕΚΤ.
Όπως αποκαλύπτει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, το σχέδιο του διοικητή της ΕΚΤ, Μario Draghi, για αγορές ABS και καλυμμένων ομολόγων αναμένεται να λάβει στήριξη και από τις Βρυξέλλες.
Πως; Κατά τις πληροφορίες, ο απερχόμενος επίτροπος Michel Barnier αναμένεται να παρουσιάσει αύριο Παρασκευή σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν χρήση μιας ευρείας γκάμας τίτλων που συνδέονται με στοιχεία ενεργητικού (ABS).
Οι εν λόγω πληροφορίες περιλαμβάνονται σε επίσημο ευρωπαϊκό έγγραφο, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Bloomberg.
Kατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Barnier αναμένεται επίσης να παρουσιάσει αύριο τα κριτήρια (τον ορισμό) για τα υψηλής ποιότητας ABS, τα οποία θα μπορούσαν να αγοράσουν οι ασφαλιστικές εταιρείες.
Τα σχέδια του Barnier περιλαμβάνουν επίσης την εξαίρεση του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων από τους διεθνείς κανόνες χορήγησης ρευστότητας.
Tαυτόχρονα, τα ABS θα υπόκεινται σε απομειώσεις, από 25% έως και 35% της τρέχουσας αγοραίας αξίας τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης