Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το φλέγον ζήτημα της μετανάστευσης εξέτασαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε.

Το φλέγον ζήτημα της μετανάστευσης εξέτασαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε.
Τη θέσπιση ποσόστωσης εξετάζουν οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ
Το ενδεχόμενο εισαγωγής ποσόστωσης στην υποδοχή των μεταναστών εξέτασαν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε.
Σε μία προσπάθεια να αποσυμφορηθούν οι χώρες της περιφέρειας, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε., οι οποίοι συνεδρίασαν στο Λουξεμβούργου, εξέτασαν το ενδεχόμενο εισαγωγής ποσόστωσης στην υποδοχή μεταναστών.
Άλλωστε, οι γεωπολιτικές εντάσεις σε Μ. Ανατολή και Αφρική αναμένεται να οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές προς την Ε.Ε.
Πολλοί μετανάστες προσπαθούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο με επικίνδυνα πλεούμενα. Περισσότεροι από 139.200 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής από τις αρχές του χρόνου μόνο στην Ιταλία, αριθμός που αποτελεί ιστορικό υψηλό.
Όμως το 75% των μεταναστών υποδέχονται πέντε χώρες: η Γερμανία, η Σουηδία, η Γαλλία, η Βρετανία και η Ιταλία, σύμφωνα με την ευρωπαία επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρεμ.
«Δεν είναι σωστό», είπε ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, ενώ εξέφρασε την ελπίδα στη διάρκεια της συνόδου να συμφωνηθεί η θέσπιση ποσοστώσεων.
Παράλληλα η Ιταλία δέχθηκε επικρίσεις ότι δεν καταγράφει και δεν λαμβάνει τα δακτυλικά αποτυπώματα κάποιων μεταναστών όταν αυτοί φτάνουν στη χώρα, ώστε να μπορούν να ζητήσουν άσυλο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Η Δανή υπουργός Δικαιοσύνης Κάρεν Χέκερουπ χαρακτήρισε «απαράδεκτο (…) το γεγονός ότι τόσοι πολλοί μετανάστες ταξιδεύουν στην Ευρώπη, περνούν τα σύνορα και φτάνουν στη βόρεια Ευρώπη προτού κάποιος τους πάρει τα δακτυλικά τους αποτυπώματα».
«Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν λειτουργούν τα σύνορα», κατήγγειλε η ίδια.
«Δεν είναι πολύ να ζητήσουμε από όλους τους πρόσφυγες που θέλουν να λάβουν προστασία στην Ευρώπη να δηλώσουν το όνομά τους και τη χώρα καταγωγής τους», σημείωσε ο ντε Μεζιέρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης